Nytt år, ny webb! (utveckling pågår)
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Lunchlöpning: dagens träningspass

Lunchträningspass är en av mina bästa räddningar i det så kallade vardagspusslet. Träning blir gjord i dagsljus, endorfinerna sprutar och energin räcker hela eftermiddagen. Lunchträning är verkligen toppen och här kommer dagens enkla löppass!

Lunchträning, intervallpass
5 minuter uppvärmningsjogg
30 minuter löpning med 5 x 2 min fartökningar, fartökningarna ska vara belastande tuffa, grundtempot ska vara uppvridet från jogg.
5 minuter löpstyrka som avslutning

image

Varför?
Lugn uppvärmning förbereder kroppen för tuffare belastning längre fram. Fartblocket med fartökningar ökar din mjölksyretålighet och ger en nivåkänsla för fart. Att fartväxla utan vila utsätter kroppen för (ny?) påfrestning, ökar din syreupptagningsförmåga och därmed din kondition!

Lunchträning är räddaren i nöden, ut och grip dagen!

  1. Jag är urdålig på att köra lunchpass. Men när jag läser sånt här tänker jag:
    Varför gör jag inte det?! Perfekt med dagsljus och istället jobba en stund extra på eftermiddagen. Tiden som går åt är ju detsamma…. 🙂

  2. Jag behöver faktiskt nästan aldrig jobba extra på eftermiddagen för att jag har tränat på lunchen. Nu är jag ju egen och jobbar lite hursomhelst närsomhelst, men förut när jag var anställd lyckades jag träna, duscha äta på en timme, men det krävde antingen matlåda eller sån där bra ”mat på jobbet-kyl” med färdig mat. Annars svårt med en timme. Äter, det gör jag på typ fem minuter… Testa!

      1. ÅH! Ja, det lät onekligen supersvettigt att få till något då. Hm, du får fundear på alternativen, kanske lägga ihop till en eller två dagars lunchträning och kortare lunch andra dagar/ längre jobbtid för kompensation+ Tänker att det ju är ljuset man vill åt!!!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!