Såsen gör susen, är det inte så man säger? Här kommer i alla fall inte en sås till lax utan tre! De är såklart jättegoda och kanske mer anvisning än recept. Det är inte svårare än att röra ihop dem helt enkelt. När klockan är middagsdags och du gärna vill ha maten avklarad då är enkla genvägar guld, därför äter vi ofta just lax här hemma. Lax som går klart i ugnen och sköter sig själv, till potatis eller ris eller quinoa som inte heller kräver mycket tillsyn. Sås till lax hos oss har ofta samma bas och består av en ekologisk creme fraiche och sedan en eller kanske två till tre smaksättningar, plus salt och peppar för det mesta.
Om ni inte har testat världens enkaste sås till lax, nummer tre här nere, kanske är den världens godast också, ja, då tycker jag att den känns given senare i veckan!
Sås till lax, tre recept:
Sås till lax: citronfavorit:
- 1 burk creme fraiche
- skalet av en citron
- saften av en halv citron
- salt och peppar
Sås till lax, asiatiska smaker:
- Bas på antingen creme fraiche eller sojasås
- sweet chilisås
- 1 kruka koriander
- salt
Sås till lax: hjortronsås:
Den enklaste av alla såser som kanske existerar, och en av de godaste till lax. Den här såsen kommer förvåna dig!
- 1 burk creme fraiche
- 1,5 – 2 matskedar hjortronsylt