Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips för roligare stadslöpning

Vi springer och löptränar som aldrig förr och outdoortrenden är stark. Det vittnar exempelvis mässan swedish outdoor om, som gick i Göteborg i helgen. De hade tre gånger så många besökare som förra året. Kul! Löpning görs bäst utomhus och i rolig terräng tycker jag, men det finns sätt att utmana sig även om man springer i stan. På samma sätt som man nyfiket kan vika av på en ny stig ute i skogen kan man testa olika vägar i en mer urban miljö. Här följer exempel:

* Variera underlaget du springer på under en och samma löprunda. Kullersten, gräs, trappor, asfalt, grusade gångar är exempel på underlag du kan söka upp.

* Ta tvära svängar runt hörn och ta varje chans att hoppa över hinder eller bege dig in i en park med ojämn terräng.

* Spring fartlek längs kvarter, i serpentiner genom stadsdelar.

* Använd trappor till naturliga intervaller, ruscha, hoppa eller utfallskliv uppför dem.

* Lägg inte så mycket energi på hur långt det blir, snarare på vad du kan upptäcka i din närhet, hur många underlag, svängar, fartökningar du kan lägga in och sätt målet att det aldrig ska bli monotont att springa.

citytrail

Ett tips om du bor i Stockholm är loppet Stockholm city trail som går på torsdagkvällen den 24 april. Jag har fått en startplats som jag försökte få min prins att nyttja i mitt ställe, men han skyllde också på att vi har en nyfödd bebis då… Ska se om jag kan tävla ut den på Uppochhoppas officiella facebooksida istället! (tips – gilla – gilla!)

Bakom loppet står Salomon som sponsor, som också släpper en app i vår där man kan se kartor och följa förslag på city trailrundor att testa och utmana sig själv och andra på.  i app till hjälp. Inför loppet bjuder också Salomon in till träning varje torsdagmorgon 07.30 från butiken på Norrlandsgatan, där de som vill kan springa 45 minuter gratis – start nu på torsdag!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!