Välkommen till din nya favoritblogg!

Nyttiga våfflor

Idag är det våffeldagen! Tjoho, kanske världens bästa ”dag” att ha en egen dag, tillsammans med löpningens, cykelns, kladdkakans och kanelbullens dag. Semmeldagen säger du? Njaej säger jag. Men våfflor, olahla så gott.

Det här med nyttiga våfflor då – ska det vara något? För mig är nyttiga våfflor sådana som gräddas med kärlek och gjorda på ett våffelrecept som inte innehåller tillsatser. Glöm de där färdiga mixerna, det är inte svårare och tar knappast särskilt mycket längre tid att röra ihop egen våffelsmet. Om du nödvändigtvis då vill kan du också välja ett lite grövre mjöl. Men annars – näe, varför krångla till det med små frön hit och pulver dit? Ät frasvåfflor, lagade på riktiga råvaror på klassiskt vis och använd energin de ger till att ut och springa eller en annan kul träningsform du föredrar! Nyttigt. Våfflor. Det kan inte bli fel!

blåbärshjärta

Frasvåfflor: (nyttiga våfflor enligt mig!)

  • 2.75 dl kallt vatten
  • 3.25 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 nypa flingsalt
  • 4 dl ekologisk vispgrädde
  • ekologiskt smör till gräddning
  1. Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
  2. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dina nyttiga frasvåfflor på framskjutande tallrikar som gärna vill ha mer!

Servera med löjrom, finhackad rödlök, citron och gräddfil om du vill vara pretantiöst vuxen, eller med vispad grädde och fina färska bär och en klick sylt om du inte vill vara det. Typ så. Världens enklaste härligaste nyttiga våfflor. Plus en löptur på det!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!