Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips inför Tough Viking

Tough Viking heter stadshinderloppet som går av stapeln på gärdet på söndag. 12 kilometer löpning och en massa tuffa hinder där deltagarna ska kräla/klättra/simma/gå armgång över (och under) hinder.

Här kommer lite utrustningstips om du ska springa loppet – det brukar vara blixtsnabb leverans så klickar du hem något nytt borde det hinna fram!

  • Skor. Spring i de skor du har sprungit in. Men om du absolut tycker att du ska ha nya, då skulle jag satsa på de här, lätta men med bra grepp eftersom det kommer bli lerigt.
  • Kompressionsstrumpor. Kompression är så jäkla grymt. De här kompressionssockorna från Craft jag visar nedan är kompisar för tuffa förhållanden. De är tighta som aset, vilket är en klar fördel. Köper du svarta slipper du missfärga dem för alltid i leran. Win.
  • Tights. Oödigt att springa i hellånga tights. Välj en caprimodell som samlar mindre vatten men som skyddar knäna medelst krälning. Mina favoriter kommer från 2XU, jag har slitit dem länge nu och kan garanetar att de håller för många tvättar och sitter kanonskönt.
  • T-shirt. Kompression eller inte, en smaksak. Men det finns ju nuförtiden, så du kanske skulle testa?! Rekommenderar även Crafts lätta t-shirt som transporterar bort fukt i ett kick. Ta inte någon lång eller sladdrig tröja, det blir bara tungt på kroppen. Eller du…du kanske ska ta den där som gjort sitt, men som sitter tight…
  • Handskar! Ni måste ha handskar för bra grepp. Jag skulle valt den här jag listar nedan, för den är i världens tunnaste och smidigaste material, sitter som gjuten på handen, och har silikon och mocka i innergreppet för bra grepp. Skinn blir halt när det är blött. Undvik det.

tough viking utrustning tips

1) Inov8 Trailroc, löparsko med bra grepp och 3 mm drop från häl till tå. 969 kr på rea.

2) Mina favoriter när det kommer till kompressionstights: 2XU capri, finns för både dam (895 kr) och för herr (895 kr).

3) Crafts svarta kompressionssockor (finns från dam till herrstorlekar) 249 kr.

4) Röd och snygg t-shirt med kompression från Under armour till bra pris. 269 kr.

5) Lila med skiftningar, så snygg! Crafts nya damkollektion för hösten. 309 kr.

6) Tunn handske från Craft som sitter som gjuten och ger bra grepp. 349 kr.

I övrigt: Ha roligt. Spring på och spara inte energi i löpningen mellan hindren, det blir antagligen kö. Hjälp en medtävlare. Flina i isvaken. Våga chansa lite. Ta med ombyte till efter loppet, så du får på dig torrt och varmt.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!