Välkommen till din nya favoritblogg!

Veckans planerade träning

Jag tror det var en evighet sedan jag delade med mig av min träningsplanering? Det kan vara eftersom jag inte riktigt haft någon egentlig planering på länge, men nu så har jag! I uppstarten av min löpsäsong är jag noga att öka i lagom dos. Förut sprang jag året om men nu har det verkligen varit paus!

Det har blivit så de senaste åren att jag gått tillbaka till att i princip inte springa på vintern. Inte för att jag inte gillar det utan för att det finns så mycket annat som tar min träningstid. Varför springa när man kan skatea? Det är ju samma hjärta som ska slå runt blodet och syresätta musklerna, så att variera är bra när man kan.

Mitt starta löpsäsongen upplägg:

Jag drar igång med korta pass, 15-20 minuter och strösslar ut några sådana. När jag känner att det fungerar bra tar jag till ett lite mer uppstyrt upplägg och där är jag nu.

Löpning varannan till var tredje dag, löpstyrka med fokus core, rumpa och höftstabilitet.

Löpning distans: Lugna pass där jag försöker hålla nere pulsen och bygga mängd. Detta pass ökar jag med 5 minuter per gång just nu. Veckans pass är 35 minuter.

Löpstyrka tung: Jag laddar på mer vikt, gör 4 x 5-6 repetitioner. Utfall med bakre foten upp, höftlyft, marklyft, enbenta marklyft/draken

Löpning backintervall: uppvärmning följt av 6 x 2 min, stegrande backe, samma fart

Styrka helkropp: Explosiva ben/helkroppsrörelser, mer uthållighetsstyrka för överkroppen

Löpning tröskelintervall: Uppvärmning följt av löpning i intervaller på tröskel, ca 5 x 4 min

Som synes är distanspasset just nu bara 35 minuter, men att jag parallellt bygger mer kraft och bättre flås kommer längre distanser komma av sig själv när jag måste ta dem, jag har aldrig varit ett fan av att springa långpass för sakens skull men vill gärna hålla för längre distanser. Min lösning är att preppa bra grundstyrka och låta distanserna växa.

Veckans träning:

Måndag: Backintervall enligt ovan

Tisdag: Helkroppsstyrka

Onsdag: En heldag på turskidor, det i sig ett distanspass. Gå upp, åka ner, blir sol och härligt enligt prognosen. Vårvinter utan lift!

Torsdag: Tröskelintervaller

Fredag: Tung benstyrka

Lördag: Distans

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!