Välkommen till din nya favoritblogg!

Multisport i Sälen

Multisport i Sälen. Så lätt eller så tufft som du vill att det ska vara. Garanterat APKUL och helskön stämning. Uppochhoppas absoluta favorittävling på året är Discovery Aim Challenge. Många gör stora ögon när de hör ordet multisporttävling. De tänker nog på olika sorters adventurerace där man tävlar i flera dygn och bär med sig kanoter/cyklar/tält/fanochhansmoster. Tävlingar för superatleter med pannben av stål och hög smärttröskel. Och sen känner de efter och konstaterar att de inte riktigt är precis den personen.

Himla synd. Aim Challenge i Sälen är en mulstisporttävling baserad på cykel. Alla som kan cykla kan köra Aim challenge. Tränad som otränad. Elit som nybörjare. Det finns 60 kontroller värda 1-15 poäng styck utsatta över ett ganska stort geografiskt område. Du och din lagkamrat (tjejlag/killag/mixed) har 6 timmar på er att hitta och stämpla så många kontroller ni orkar/har lust att hitta för att sedan återvända till mål. 3, 13 ,23, 43 kan vara antalet kontroller som ditt lag lägger ambitionsnivån på. Tar ni 43 kanske ni vinner hela tjottaballongen! (och blir helsponsrade av Thule/Silva/hellyHansen eller annat coolt outdoormärke precis som proffsen på plats är, fast ja – då kommer de tycka att ni ska köra såna där adventurerace sen). Efter målgång får ni vila, höra andras racestorys och gå på fest med prisutdelning. Garanterat avslappnad stämning och högklassigt arrangemang som är proffsigt men personligt utlovas.

Multisport – Men vadå? Jo. Ni transporterar er huvudsakligen på cykel. Vissa kontroller kan dock ligga uppe på ett berg vilket gör att ni behöver springa en bit, kanske klättra lite över stenrösen. En annan kontroll kanske ligger i en sjö, ni kan simma eller ta den kajak som finns tillhandahållen. En annan kanske sitter i en liftstolpe med repelleringsutrustning intill. Om så finns också instruktörer och säkerhetsutrustning som kan hjälpa och ge er high five när ni plockat den högpoängaren. Ni bestämmer själva er rutt och kommer garanterat springa på kontrollerna om ni bara vet vad som är upp och ner på en karta, eller för den delen kan ni ta rygg på andra lag och lita på att de leder er rätt. Det är inte orienteringen som är utmaningen, lita på det!

4 augusti 2012 är det skratt, adrenalin, och endorfinkalas i Lindvallen. Jag och prinsen tävlar och heter såklart lag uppochhoppa.se. Ryck med dig en kompis och era cyklar och gör oss sällskap på Aim!

Här kan du läsa racereport från Discover Aim challenge 2010 (min multisportdebut), och här berättar prinsen om hur han tävlar multisport i Sälen 2011 (då cyklade jag omkring med skyhög puls i minimal hastighet och fotade. Det var allt bebén i magen tillät). Erika körde damlag 2010 och berättar om kolfiber, vitargo och härlig känsla här. Och kolla såklart in filmen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!