Välkommen till din nya favoritblogg!

Koriandertips

Jag gillar koriander, som är en typisk sådan där grej man antingen älskar eller inte kan stå ut med. En miniundersökning i kommentarsfältet kanske är på sin plats? Hursomhelst, I love, och här kommer ett grymt tips. Färsk koriander i all ära, men den kan vara svår att få tag på. Nästan varje gång är det just koriander som inte finns, men basilika och bladpersilja är minsann aldrig slut på lager.

Jag köper därför denna burk, och rör med entusiasm ner den i grytor, wook och i såser. Fräsch, mycket smak och får jobbet gjort. Addera lime och saken är biff. Asiatisk sådan. Så att säga.

koriandertips

Koriander på burk från Blue Dragon, typ 27 spänn. Värt.

 1. Uuäk. Jag kan äta typ allt, utom koriander. Det går liksom inte ens att svälja ned, min mun vänds liksom ut och in om jag råkar få i mig ett litet, litet hackat blad..

  1. Ha ha, ja jag sa ju det! Antingen eller! Roligast är att Det går att gå från din upplevelse till att gilla, kan ske exempelvis vid graviditet. Jag har vän som bevis!

 2. Jag åt koriander medvetet för första gången i somras (tidigare har det säkert funnits med i rätter som jag har ätit på restaurang, men jag har liksom inte tänkt så mycket på det). Vi var ett gäng som fixade mat tillsammans under en möhippa och förrätten var ceviche med koriander och oh my god vad gott det var. Se dess har koriander fått följa med hem från affären rätt ofta. Har inte haft några problem med att hitta färsk, men en såndär liten burk är ju smidigt att ha hemma i kylen!

 3. Koriander. Gillas inte. Absolut inte färsk. Torkad går an. Och äter man indiskt, ja då får man snällt be kocken att inte lägga på en stor hög med färsk koriander på maten, och samtidigt hoppas att de inte tar illa upp 🙂

 4. Koriander, pepparrot, stjälkselleri – lika illa alla tre. Går att äta i små mängder och om någon bjudet och man bör vara artig. Men annars – nä, inte är det gott inte 🙂

 5. Nej usch, ratar konsekvent koriander i all mat jag lagar även om recepten föreslår att det ska innehålla koriander. Färsk är värst, som att svälja parfym ungefär, yuäck! 🙂 Så ja, smaken är verkligen antingen hata eller älska, precis som du säger 🙂

 6. Oh fyyyy, koriander är nog det absolut det värsta jag vet! Det är som att dricka parfym tycker jag. Riktigt äckligt faktiskt. Tänk att man kan tycka så olika om en sak. Blääää!

 7. älskar koriander! brukar köpa stora buntar (inte i kruka, den är så galet klen) och sen hacka och frysa in, så är det nästan som färsk när man behöver 🙂 Koriander rules!

 8. Å, vad gott! Hade glömt av den härliga kryddan! Tack för påminnelsen :). Stjälkselkeri däremot, det kan inte vara meningen att man ska äta det va ;).

 9. Koriander verkar verkligen vara en vattendelare. Själv ä l s k a r jag denna krydda! Skulle kunna ha den i typ allt 🙂

 10. Smidigt OM man gillade det .. 😉 Har försökt så många gånger, jag KAN äta det men det är INTE gott tycker jag!Smakar verkligen diskmedel/tvål.
  Då funkar det torkade lite bättre ..

 11. Jag ääälskar korriander!! Hade dock för några år sedan stora problem med den kryddan, kunde inte förstå vad det var som smakade så konstigt i maten? Men nåt hände och nu kan jag typ inte få nog 🙂

 12. Älskar koriander! Kollegan jag brukar resa med hatar det däremot, smakar tvål säger han… Brukar inte ha problem att hitta färsk men den brukar vissna väldigt fort. Så tack för burktipset!

 13. Jaaa! Ääälskar! Tack!

  Kan passa på och tipsa om minced ginger från samma märke som är godare än färsk ingefära när man gör grytor och dyl.

 14. Haha, mitt i prick. Koriander är verkligen älska eller hata. Fram till i somras kunde jag inte äta det. Smakade parfym och schampoo. Sen hände något, och nu tycker jag det är värsta bästa piffen till många maträtter!
  Tur att smaklökarna fortfarande kan utvecklas 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!