Välkommen till din nya favoritblogg!

Dijonkyckling med rödbetsspagetti – för liten och stor

Nu ska du få ett superenkelt men gott recept med pasta, kyckling och dijonsenap! Dijon är ju lite speciellt, för att passa både stor och liten gjorde jag dijonsåsen på sidan av.

Dijonkyckling med röbetsspagetti

  • en förpackning kycklingfilé
  • en förpackning rödbetsspagetti
  • broccoli
  • en förpackning sockerärtor
  • 1 stor burk creme fraiche
  • 3 matskedar dijonsenap
  • pasta av valfri sort ( för barnen)

Gör såhär:

Sätt på ugnen på runt 200 grader. Putsa kycklingfilé och skär i bitar, lägg i ugnsfast form. Salta, peppra, kanske annan god krydda? Jag brukar köra en variant med lite chili och peppar. In i ugnen.

Koka upp pastavatten. Skär sockerärtor. Häv upp creme fraiche i en skål och blanda i dijon. Skär broccolin i buketter, koka upp vatten. I med pastan. Nu är det bara att timea allt. Koka upp röbetsspagettivatten.Duka bordet!

Sedan efter några minuter i med broccolin ( jag brukar koka den kort, typ 2-3 minuter och därefter skölja i kallt vatten). Rödbetsspagetti ska koka i 1-2 minuter och därefter vändas i lite smör eller olja. Ta ur kycklingen när den gått klart i ugnen – det får bli den som styr, jag anger ingen tid, du får kolla av!

Servera och låt var och en komponera med så mycket eller lite grönsaker som hen vill ha, dijonbsåsen blir perfekt god att ha ovanpå och ger krämighet till rödbetsspagettin!

Smaklig spis!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!