Välkommen till din nya favoritblogg!
broccolistalk

Broccolistjälk -recept att testa

Visste du att det är gott att äta broccolistjälk? Nu inviger jag dig i den hemliga (?) skara som förstått hur gott det är och vad mycket kul man kan göra med broccolistjälk, du får mitt recept som jag i min tur fritt tolkat från hur broccolistjälk serveras på Skeviks gård.

Att bjuda på broccolistjälk men inte berätta vad det är, är mitt senaste ”middagspartytrick”. Ingen har hittills lyckats gissa rätt på vad det är för något som serveras men alla tycker det är supergott.  Du nyttjar hela broccolin och får en aha-upplevelse i ett. Alright, let’s do this!

recept Broccolistjälk – gör såhär:

  1. Köp hem broccoli, en eller två knippen och skär av broccolin som vanligt, koka lätt i saltat vatten, jag brukar sedan alltid spola broccolin länge under kallt vatten, så att efterkokningen avtar. Det var så att säga det vanliga receptet på broccoli. Nu börjar du med broccolistjälken!broccolistalk
  2. Ta fram en potatisskalare och skala stjälkens sidor så att du kommer ner till ljusgrön yta som är mjuk, den är inte längre trådig och/eller träig. Du kommer se skillnad, jag lovar. 
  3. Skala på! Du får snart en fin hög med tunn broccolistjälk att lägga i en skål. Akta fingrarna och du kan behöva vrida och vända lite på stjälken för att kunna nyttja den maximalt.
  4. Ta fram en olivolja och valfri smaksättning. Jag brukar ha vitlök, rivet citronskal och ibland chili.
  5. Marinera broccolistjälken någon timme eller halvtimme innan middagen serveras. Eller en kvart, det är inte så noga. Servera som tillbehör till den maträtt som serveras. Broccolistjälken blir ett kul och piggt inslag i middagen och det är kul att använda det som annars bara kastas och dessutom få en ny smakupplevelse. Broccolistjälk alltså. Det var dagens spännande inspiration i köket som jag hoppas att du vill testa. Det smakar inte ens broccoli… (vilket jag antar att du redan räknat ut).

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!