Min kärlek till Salmalax bara växer. Om ni inte provat måste ni bara testa att köpa hem ett paket med purfärsk norsk guldfisk av toppkvalitet. Från att laxen simmar i havet till färdigpacketerad produkt går det max fyra timmar, vilket borgar för fantastisk kvalitet. Jag tycker att skillnaden är stor- och äter därför allra helst Salmalaxen som sashimi eller till hemmagjord sushi.
Visst, kilopriset är högt, runt 250 kronor, men ett paket för två rejält tilltagna sashimiupplägg kostar runt sjuttio kronor. Billigare än takeaway således!
Förra veckan åt vi på snabbaste enklaste vis. Bara koka råris (12 minuter) och skiva upp laxen. Öppna en påse machesallad och fyll en doppskål med lika delar sweet chilisås och soya. Redo att serveras. Superenkel glad mat som ger din kropp bra energi till alla roligheter!
I kylen väntar koriander, avokado, chili och lime. Och Salma dårå. I morgon blir det favoritsmaksättning!