Nu ska vi snacka sötpotatis!
Har du gjort pommes på sötpotatis och tyckt att de blivit lite degiga och blöta och utan krispig yta? Det är lätt att sötpotatis pommes blir sådana tycker jag, även om varmluftsugn är klart bättre än över och undervärme.
krispiga sötpotatis pommes utan fritös
Vet du vad du brukar ha i bärpajer för att suga upp vätska i överflöd? Just det, maisenamjöl eller potatismjöl! Det fungerar lika bra på sötpotatis och gör pommes på sötpotatis krispigare. Såhär gjorde jag:
- 2 st sötpotatisar
- en påse
- 1 msk maisenamjöl
Skär dina sötpotatisar till stavar, lägg i påsen. Ha i en matsked maisenamjöl och skaka runt. In i ugnen, varmluft, på 200 grader. Ta ut när de fått fin färg och ser klara ut!
Resultatet är betydligt torrare och godare pommes frites på sötpotatis än om du bara stoppar in dem i ugnen som de är.