Välkommen till din nya favoritblogg!
varm choklad med polka

Varm choklad med polka

Kan du tänka dig hur gott det är med varm choklad med polka? Jag har kunnat tänka mig det. Jag har faktiskt tänkt på det ganska länge.  Den här sortens varm choklad, varm choklad med polka alltså, idén om den har legat och marinerat bak i mitt huvud och idag blev det äntligen av till min mans stora glädje!

varm choklad med polka

Efter några timmars skidåkning här i Åresadeln gick vi in i stugvärmen när mörkret sänkte sig och liftarna stängde. Med rosiga kinder och frusna tår vältrade vi in i hallen. När andra kastade sig ur överdragskläder och landade i soffa och fåtölj i underställ hade jag siktet inställt på köket. Nu skulle det bli varm choklad med polka.

Mannen jublade. Han är alltså en sådan som väljer polkagris som smak om det finns i kulglass, du vet? Och har haft sina barndoms somrar fyra mil från Gränna. Case closed.

Varm choklad med polka, recept

  • En kopp varm mjölk
  • 1,5 msk ljus drickhocklad från Åre chokladfabrik
  • 1 msk polkakross
  • grädde, mon dieu, man måste ha grädde!
  • 1 polkagrisstång som dekorering, den hinner ge mer elle rmindre med smak beroende på, ja, allt.

varm choklad polka

Jag funderade lite innan på hur jag skulle göra så att polkasmaken inte tog över för mycket och såhär blev alltså recepotet, eller vad man ska kalla det. Jag tycker nog det blev bra!

Poklagrisstänger kan du få tag på i välsorterade matbutiker men kanske enklast i godisaffärer, om det inte är i närheten av jul det vill säga. Häng polkagrisstången över kanten som dekoration och extra smaksättare!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!