Välkommen till din nya favoritblogg!

Barnkläder för höst och vinter 0-2 år.

Vi spenderar mycket tid utomhus och våra barn hänger på. Att klä dem efter väder är en självklarhet. Jag har fått frågan från Maria, en läsare, om jag kan ge tips kring barnkläder för små barn som kanske inte går ännu, eller som i vart fall kommer åka mycket vagn under den vinter som kommer? 

Här kommer därför tipsen om hur jag (eller vi) har tänkt och vilka plagg vi har och har haft samt tips på liknande alternativ! Jag kommer också skriva en variant för 2-5 år. kanske kan du få tips på produkter eller varumärken du inte hunnit testa, och så kan du berätta om vilket plagg ni använt allra mest och inte vill klara er utan! I vissa fall är produktlänkarna reklamlänkar, där jag får en liten slant om du handlar.

oktober-21

understall-8

understall-9

vinterklader-0-2-1

Närmast kroppen: 

* Ullunderställ eller underställ i annat material. Vi har haft underställsoverall från Åhléns, Isbjörn of Sweden, Polarn och Pyret, Pierre Robert och från Decathlons varumärke Quechua. Det senaste ett väldigt prisvärt alternativ och ett annat sådant är att det på Coop sålts merinounderställsbodys för bebisar av märket Änglamark riktigt billigt. Oklart om de fortfarande är kvar i sortimentet. När barnen blev lite större har också underställ från Everest använts flitigt. Det går helt klart åt en hel del underställ. Jag tycker egentligen inte att det varit stor skillnad mellan kvaliteten, möjligtvis att de från Everest tappat formen lite tidigare än de dyrare varianterna. Polarn och pyrets ullbodys är dyra i inköp men har bra andrahandsvärde på Tradera etc.

Lager 2: 

Om barnet sitter i vagn med åkpåse ute behövs inte alltid varmt på underkroppen, det beror lite på hur kallt det är ute och vilken typ åkpåsen är förstås. En tunn fleecebyxa och en tunn fleecetröja är bra som förstärkningsplagg från tidig höst över vinter och även på vårkanten.

En bra och varm fleecejacka eller varm hoodie är ett mycket användbart plagg! Lägg en peng på ett bra plagg som kommer fungera som jacka höst och vår och mellan bilar och affärer. Se förslag nedan!

understall-2

isbjörn2

understall-4

vinterklader0-2

Översta raden: Vindtät fleecejacka från Geggamoja. (E har den på sig på översta bilden, i svart/orange). Didrikssons modell Etna verkar likna den Isbjörnströja vi haft som heter Rib hood sweater som jag inte hittar i webbutik just nu. // Underställsoverall från Polarn och pyret.

Andra raden: Här är Geggamojas vindfleeceoverall, och också alla fleecefodrade mössor på rea(!) //  Mörkblå softshelloverall från Isbjörn. (Som ni ser E i med glatt face) //  Ljusblå dunoverall från Isbjörn.  (densamma hade vi i limegrönt).

Nedersta raden:  Babyvantar från Hestra // Mössa med rävar, fleecefodrad, Geggamoja // Mössa med pälskant, Isbjörn // Fleecefodrad scarf,  Geggamoja (slutsåld)

Lager 3/ytterplagg:

Vi har haft nytta av att alternera tre typer av ytterplagg genom höst-vinter och vår. Visst kan det tyckas mycket, men jag har haft stor användning av alla tre typerna. Dessa är:

  1. En overall i typen av fleeceoverall, gärna med windstopper. Ett alternativ är att välja en ovearall i softshell, som blir lite vattenavstötande. Bra för bilresor, som ytterplagg när barnet åker vagn med åkpåse och höst och vår. Vi har haft från både Geggamoja och Isbjörn som jag länkar ovan. Upplevde båda som hållbara, bra och med bra andrahandsvärde, de är också båda reko.
  2. En dunoverall. Dunoverallen var ett riktigt bra köp som jag var mycket nöjd med. Vi har haft två olika, en från isbjörn of Sweden (limegrön på mina bilder och blå länkad ovan) och en dunoverall inköpt på Åhléns (svart). Ett bra plagg som användes mycket. Enkelt att ta på och av och värmande mellan exempelvis bil på parkering och mataffär/köpcenter/inomhusmiljö. Bra att köpa lite stor att ha och växa i, kan fungera lite som en åkpåse men tar ingen plats och kan lätt knölas ihop under vagnen eller vid vagnens fotände om du går inomhus.

Skalbyxor. För barn som kan gå, höst och vår är skalbyxor en bra investering. Vi använder Isbjörn of Swedens och de har knappt en skråma efter två barns tuffa slitage. De heter Kuling och jag kan varmt rekommendera dem!

Fodrad vinteroverall – behövs det? 

En fodrad vinteroverall är bra att ha från att barnet kan gå. Om ditt barn är litet över vintern, säg 0-9 månader över de kallaste månaderna tycker jag att mina punkter 1 + 2 + åkpåse räcker gott, det finns heller knappt vinteroveraller i mindre storlek än 80-86. Vinteroveraller har vi haft från tre olika märken och jag berättar mer om en nyupptäckt favorit från Bergans of Norway här.

vinterklader-0-2-9

E

 

dunoverall till baby
ebw
skidresa med små barn

understall-7

Sockor, vantar och mössor och den smarta halsscarfen i fleece:

Sockor och strumpor i ull är det allra bästa! Vossatassar har bra barnstrumpor, de brukar säljas billigt på XXL all sports united. Smartwool och Salomon samt Skihop gör bra sockor av lite längre typ. Booties med windstopperfleece har använts flitigt av oss, inköpta på Polarn och Pyret.

Vantar är svårt. På små barn är det nästintill omöjligt att få vantarna att sitta kvar om man inte tar dem innanför overall, så det är tipset, plus att ha vantar där alla fingrar håller ihop, mer vantpåse således än vante. Hestra gör bra varianter, men likaså billigare varianter som Åhlens egna. Kolla på de ”påsar” som är i dunliknande material som finns för både händer och fötter.

Mössan är ett kul plagg som ju finns i oändlighet. Vi har gillat Geggamojas fleecefodrade randiga mössor eftersom vi är ovanligt förtjusta i just randigt och har tyckt att Isbjörns mössa Squirrel är helt suverän när barnet börjar närma sig året. Båda varianterna är länkade ovan vid produktbilderna. Sportamore har 3 för 2 just nu på mössor och handskar.

Halsscarfen i fleece från Geggamoja (slutsåld) är en superfavorit! Så enkel att ta på, ta av, tvätta och på igen. Jag upplever att barnen gillar att ha den på mycket mer än en sån där lös polokrage som man tvingar över huvudet!

tips för lekar utomhus vintern

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!