Välkommen till din nya favoritblogg!

Barnskor: Varma höstskor för alla väder

bra vinterskor barnVarma höst och vinterskor är högaktuellt nu och jag tänkte ge dig mina tips på några riktigt bra höstskor och vinterskor för barn. Jag är medveten om att mina barns skogarderob för höst och vinter är stor men också därför har jag möjligheten att visa fler modeller och ge dig bättre tips!

Korta fakta kring att köpa höst och vinterskor för barn:

Fukt gör att vi fryser – undvik den till varje pris.

Fukt är den största boven till att vi fryser om fötterna. Fukt kan komma både utifrån – slask, regn, snö –  och från inte mindre än 250 000 svettporer som finns på våra fötter. Vi ställer stora krav på andra ytterplagg på andningsförmåga och membran, men inte alltid på skor. Välj skor med grym hantering av fukt, jag har hittills inte träffat på bättre än Gore-Tex, som håller fötterna torra Och varma genom att skon andas. Kvalitetsskor kostar mer, men håller vad de lovar. Det är en speciellt härlig känsla att inte se fotavtryck på golvet när skor som varit ute i slask tas av och strumpor träffar golv.

Vintersko, vinterstövelk och känga – med olika sulor för bra grepp på hala underlag.

Rätt storlek – mät och gör såhär:

  • Ställ barnet på ett par innersulor, eller i en mätsticka eller på måttband. Mät fotens längd.
  • Se till att barnet står rakt med jämn vikt på båda fötterna och utan att böja på tårna.
  • Mät båda fötterna, eftersom fötter ibland växer olika snabbt.
  • Titta på måttabellen för skorna på internet, beställ med 1,5 till 2 cm marginal på innermåttet för vinterskor och 1,5 cm för andra skor.

Varma höst och vinterskor för barn – mina köptips

De allra flesta av Viking Footwears skor har Gore-Tex, det vet du med säkerhet om de heter något med GTX efter namnet! Många av modellerna finns snarlika  varianter av, från toddler till storlek 40 och ibland större för junior!

Mitt stalltips är att ha ett par skor/kängor med högt skaft med valfri variant av knäppning, för skola eller förskola, som är varma och har Gore-Tex. Utöver det fungerar en thermostövel/PU stövel/allväderstövel/– kärt barn har många namn… denna stövel är ett väldigt bra komplement till GTX kängan och ligger något lägre i pris. Vilken modell av känga/sko som passar bäst beror lite på ”röjigheten” som skon ska klara. Snabbt i och ur rekommenderas, därför har jag valt ut dessa som jag tipsar om.

Ovan från vänster: Vandringskänga för barn, från storlek 28, Rask Jr GTX //. Poppis thermostövel Ultra 2.0,// Tofte GTX, varm och enkel att ta på och av!

Tofte blir stora E’s höst/vintersko för de flesta skoldagar. Smidig, lätt och med bra grepp. Sula av naturgummi är standard hos Viking. Stöveln blir klassikern Ultra 2.0. Andra populära thermo stövlar är Extreme och Frost Fighter (som lilla E har, mer längre ner). Du kan se fler modeller på Vikings webb!. De tål kyla bra (ner till minus 30 på Frost Fighter) med sin tjocka sula och har varmt ullfoder.

Nedan: Superreflekterande Play II GTX, en riktig allväders-sko som kan slitas hårt utan att det syns det minsta. Perfekt förskolesko! 

Det är under höstens lervälling, slask och sand på asfalt som Vikings skor verkligen lyser som starkast, i dubbel bemärkelse. Reflexerna på  PLAY II GTX är kanon, och kvalitén helt grym. Förra årets sko av samma modell skickades vidare och de som tog över den trodde att jag skämtade när jag sa att det var Lilla E’s höst- varje-dag-sko. Överst ser du hur den reflekterar när ljuset träffar den i mörker!

Nedan från vänster: Supervarm och fjäderlätt, Frost fighter med snölås och foder i ullblandning. //  Halden GTX, reflekterande vinterstövel som är lätt att ta på, från storlek 20! // Nordlys Suede, thermoboot för riktig vinter, urtagbar innersko!

Visst är det coolt hur tyget blir reflekterande i thermostöveln Halden, längst till vänster?! Här har jag fotat med blixt inomhus, då går stöveln från marinblå till ljust dovblå och reflekterande.

Viking Footwears fulla sortiment för varma höst och vinterskor för barn hittar du på deras egna webb

Sidan är lättnavigerad och varje sko har mycket info och innermåttabellen ligger utfällbar!

  • Mina stövelfavoriter: Ultra 2.0 och Frostfighter.
  • Mina vinterskofavoriter: Tofte, Halden och PLAY II – alla med GTX i namnet, Gore-Tex!
  • Mina specialare att kolla in mot lite mer specifikt behov; För vandring Rask Jr (som också finns för vuxen, kommer eget inlägg om den), för superlång snösäsong, kika på Nordlys!

Hoppas du hittar något som passar dig/er! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!