Välkommen till din nya favoritblogg!

Barnskor för vintern – Rabatt på Viking Footwear

Funderar du just nu på nya barnskor för vintern, vilken modell man ska välja och hur du ska tänka? Då ska du hänga kvar här en stund, du får nämligen både tipsen och en härlig rabatt! Mina barn har haft Vikingskor i några säsonger och vi har varit grymt nöjda, det var starten till att vi hördes i våras och nu mynnade ut i ett buskul barnskoevent i helgen. Infon i blogginlägget delar jag för att jag vill och tycker bra barnskor är viktigt, inte som ett reklamsamarbete.

Igår arrangerade jag alltså ett event tillsammans med Viking Footwear, den norska kvalitetsskotillverkaren som snart jobbat med att göra bra skor för skandinaviska förhållanden i hela 100 år. Vi hade planerat och genomförde en härlig uteförmiddag i lekens tecken där vi till testade skomodellerna Toasty och Bluster II i en äventyrsbana. Nämnda skomodeller är vå av Vikings allra populäraste modeller och riktigt bra barnskor för vintern. Efter det grillade vi korv till lunch och hängde lite till. Urmysigt att träffa härliga familjer under avslappnade former.

vikingfootwear-1

vikingfootwear-15

Mina tips för att köpa barnens höstskor och vinterskor

Barn tar i genomsnitt 19 500 steg om dagen. Med ben som går som trumpinnar och med låg vikt på sin egen kropp är det viktigt att skorna är lätta, samtidigt som de måste vara slitstarka givet att barn kör fullt ös rakt ut i terrängen. Därtill är barns fötter mjuka och växer snabbt.
För en bra upplevelse på foten är viktigt att sulan är mjuk på precis de rätta ställena. Sulan ska inte vara instabil i sidled, det kan du testa genom att försöka vrida skon om man gör med en våt trasa. Böjer skon sig lätt (kanske inte vanligt på vinterskor men på sneakers) ska du välja en annan sko. En viktig böjpunkt är vid tåleden, här ska skon kunna vara flexibel.

Fukt är den främsta anledningen till att barn (och vuxna) fryser om fötterna och fukten kommer från inte mindre än 250 000 svettporer som finns på våra fötter. Membran som släpper ut fukt men stänger ute väta är vi vana vid att begära på jackor och byxor för vinterväder – vi ska ställa samam krav på skor och framförallt barnskor.

Summa summarum:  jag rekommenderar att köpa ett par varma och lätta skor med bra grepp och med membran av exempelvis GORE-TEX® som hjälper skon att andas och att hålla den vattentät.

Prova ut barnskor

Någon som varit på en skoaffär med ett trilskande barn – räck upp en hand! Tacka  vet jag internet! Såhär mäter du barnets fot för att veta vilken storlek du ska beställa hem i lugn och ro!

  • Ställ barnet på ett par innersulor, eller i en mätsticka eller på måttband. Mät fotens längd.
  • Se till att barnet står rakt med jämn vikt på båda fötterna och utan att böja på tårna.
  • Mät båda fötterna, eftersom fötter ibland växer olika snabbt.
  • Titta på måttabellen för skorna på internet, beställ med 1,5 till 2 cm marginal på innermåttet för vinterskor och 1,5 cm för andra skor.

Viking tillverkar skor som är lite bredare, avsikten är att undvika onaturligt tryck på mjuka, växande fötter. Om man är osäker om ett par skor kommer räcka hela säsongen kan denna lilla summeringsguide för barns fötters tillväxt per år vara till hjälp: 1-2 år: 20 mm/år 4 – 4 år: 15 mm/år 4-6 år: 10 mm/år

RABATTKOD hos vikingfootwear.com

Viking använder tre olika typer av GORE-TEX, beroende på typ av sko. Gemensamt för dem är att de andas bra och leder bort fukt. Vikings skor är lätta, stabila, har bra grepp och håller barnens fötter torra. Bra vinterskor av hög kvalitet och därtill med högt andrahandsvärde.
Rabattkoden SVBLOGG20 ger 20% mellan 24. sept till 1 nov.

rabattkod-viking

Bra vinterskor för barn storlek 20-30: TOASTY GXT

Maximal värme för utomhuslek i alla väder – Toasty är en beprövad vinterkänga som håller barnens fötter torra och bekväma under kalla, fuktiga och snöiga dagar. Kängan är tillverkad av tåliga vattentäta syntetmaterial med låg vikt och klarar av att hänga med i aktiva barns vilda lekar. Den höga modellen i kombination med ett kardborreband ger stöd åt små fötter och gör kängan superenkel att ta av och på. På insidan finns ett GORE-TEX® Insulated-membran och det högkvalitativa ullfodret ger härlig värme och gör kängorna vattentäta. Den halkfria gummisulan ger bra grepp. Toasty finns i fyra färgkombinationer och har reflexband som ökar barnens synlighet i mörker.
Produktlänk; Toasty GXT

vikingfootwear-24

vikingfootwear-25

vikingfootwear-32
vikingfootwear-38

Bra vinterskor för barn storlek 28-39 BLUSTER II GXT

Bluster II är en av Vikings mest populära och välbeprövade juniorvinterkängor som klarar alla vinterväder. Den är mycket varm, vattentät tack vare ett GORE-TEX®-membran och är mjukt fodrad med ullblandning. De vadderade kardborrebanden är enkla att få grepp om även om du fryser om fingrarna. Den PO-belagda tåhättan och hälkappan förstärker kängan ytterligare och ge långvarig hållbarhet. Den formpressade EVA-mellansulan ger låg vikt, stötdämpning och isolering och den sportiga yttersulan med kraftig mönstring ger utmärkt grepp. Med band och sömmar i kontrastfärg får Bluster II en modern stil. Den här kängan lever verkligen upp till sitt goda rykte.
Produktlänk Bluster II GXT

vikingfootwear-29

vikingfootwear-30

Några rader om fäste och grepp

Barn tar i genomsnitt 19 500 steg om dagen. Barn tar ofta intressanta vägval. Uppför berg och nerför slänter, det gäller att ha bra fäste!
Med hjälp av nästan 100 års erfarenhet av att arbeta med gummi har Viking utvecklat sin egen sula och har dragit slutsatsen att gummisulor är de som ger det optimala greppet. Många av barnskomodellerna har varierade mönster för att säkerställa optimalt grepp i olika terränger och omgivningar. Shore är beteckningen för gummits hårdhet. Viking använder ett mjukare gummimaterial i sina sulor än många andra skotillverkare. Vikings gummisulor på 60 shore och ger en mer flexibel och halkfri sula. Som referenssiffror har gummisnoddar 40 shore, skatebordhjul 70 shore, många andra skomären 80 shore och ett bowlingklot 100 shore.

viking-vilka-skor-nar

vikingfootwear-55

vikingfootwear-51

vikingfootwear-21

vikingfootwear-20

vikingfootwear-6

vikingfootwear-37

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!