Välkommen till din nya favoritblogg!

Kickoff med Everyday Stories

Hur härliga team-mates kan man få ha? TACK alla fantastiska kollegor i Everyday Stories som deltog i helgens kickoff! Det här med att ses på riktigt, det har alltid varit himla viktigt för mig. Det är i mötet, när man kan se ansiktsuttryck, höra nyanser och se ögonglitter som det händer. Att umgås med personer man har mycket gemensamt med, delar intresse och passion med är berikande och det är mycket det som Everydaystories handlar om. Vi är ett nätverk, ett team, ett gäng – vi har mycket som vi delar och på flera sätt jobbar eller vill vi olika. Precis så som det är. Alla har sin grej som gör dem unika och jag har en lien girl-crush på varenda en i hela gänget. Det är synd att flera av oss bor utomlands, men det ger å andra sidan en spännande twist på totalen även om det gör det svårare att ses allihop. Ungefär hälften av gänget var på plats hemma hos mig på Ingarö i lördags och vi saknade dem som hade tänkt komma men som föll ifrån pga sjukdom. Krya på er!

Vi hann alltför lite på vår halvdagskickoff men vi hann skratta, köra lite mellis och foto-workshop, prata och prata och träna och avsluta det hela på asiatisk restaurang med mera prat och skratt!

eskickoffseptember-64

Everyday stories HEADER

Everyday Stories är ett bloggnätverk, en plats för inspiration där duktiga skribenter ger er det bästa de har inom aktivt liv, god mat, resor och träning. Ni hittar oss på samlingssajten Everydaystories där inläggen ligger i huvudkategorier som är health, kitchen, travel, life, outdoor, inspiration och workout. Ni ser också nätverksmedlemmarnas senaste inlägg i en lista nedtill hos varje blogg. Det är enkelt att hoppa vidare och få fler fina stories, varje dag!

Vi startade efter lunch och kastade oss genast in i samtal om kreativt skapande, fotograferingstrick och tips och omsatte sedan detta i praktiken under en mellanmålsworkshop. Jag langade fram det jag har ur skåp och lådor och sedan gick vi liksom bara loss!

eskickoffseptember-1

eskickoffseptember-2

Det kändes mycket tryggt att ha stjärnor på snygga och hälsosamma mellanmål hemma i mitt kök. Längst bort i bild nedan ser ni Annika som skriver bloggen clean eating by Annika om just det – ren mat. Hon är utbildad kostrådgivare, kör enkla och pedagiska grupper online för dig som vill kickstarta ett bättre ätande och skriver om smarta och enkla sätt att äta bra mat utan konstigheter. Kolla in hennes raw snickersglass för exempel på goda grejer som Annika kan införa i ditt liv!

I mitten står Johanna som precis nyss fått en liten bebis, så vi hade härliga lilla Kira (som skötte sig som en stjärna) med på träffen. Johanna är mammaledig nu men jobbar annars både med ekonomi och med träning. Hon är utbildad personlig tränare och har ett väldigt fint helhetstänk, är kunnig, inspirerande och jobbar mycket ” i verkligheten” med inspiration och lättillgängliga inlägg. 

Närmast kameran hittar ni Filippa, värsta fina yrvädret med kreativitet så att det sprutar om det. Hon tävlar i Fitness, läser på Berghs och älskar tung styrketräning och har en sprudlande energisk personlighet. Det som är så extra härligt med Filippa är att hon inte är den typiska fitness-tjejen, om man ska generalisera. Det är en tävlingsgrej, ett intresse, men tävlingsformen är inte hennes ideal och hon gillar sin form off season – när det är ett riktigt liv med annat än tonfisk och ris så att säga…. Bloggen heter matkreation och snacka om att det skapas snygga grejer i hennes kök, kolla in receptet och bilderna på lowcarb-burgare. Like a boss styrde Filippa  upplägg och riktning ihop med Annika och Karin.

eskickoffseptember-3

På andra sidan köket hittar vi längst bort från kameran min fina söndagsträningskompis och vän Milla. Milla är personlig tränare, skapar träningskoncept, jobbar som tränare på träningsresor och med kompetensutveckling inom bankvärlden när hon inte står i träningstights. Hon älskar precis som jag outdoor och har ett brinnande intresse för segling. Hos Milla hittar man bra träningstips, kloka råd om mindfulness och att sakta ner vardagen samt inspireras till utomhusliv med barn. Hon är bra på att fånga det stora i det lilla, som exempelvis här när hösten är på intåg. 

Karin har också haft sin träningsblogg Fitness och hälsa igång länge och hör till oss veteraner i träningsbloggsgänget. Karin är duktig på mellis och skriver ofta och gärna om mellanmål, bak och middag vilket hon blandar med träning och hälsotips. Till vardags jobbar hon digitalt med strategier och innehåll. En så härligt positiv tjej som alltid är pepp på nya grejer. I det här inlägget ger hon alla sina favoriter som man kan göra med mango, är du som jag svag för smaken, kolla in!

I snygg stickad tröja ser vi Emma som bor i Karlstad, jobbar som PT och som skriver träningstips för Veckorevyns läsare. Hennes blogg PTbyEmma är en oas för den träningsintresserade eftersom balans och fokus på välmående inifrån och ut står i fokus. Emma inspirerar med träningspass, recept och vackra bilder från resor. Hon vistas precis som jag gärna i fjällmiljö! Ett populärt inslag hos Emma är hennes veckomatsedlar, kolla in den här för veckan som är nu!

Närmast kameran står Everydaystories bästa och mest fokuserade resebloggare Lisa. Lisa blandar resor från världens hörn med nedslag från ett aktivt liv som trebarnsmamma. Hos Lisa är det härligt och ärligt samt att man alltid får med sig matnyttiga tips. Hon är en van resenär som också driver Att resa-podden tillsamamns med en resebloggskollega. Här ger hon listan på vad du ska undvika att göra för att inte vara en dålig flygresenär. 

eskickoffseptember-4

eskickoffseptember-5

eskickoffseptember-6

eskickoffseptember-7

eskickoffseptember-11

Mellanmålsbollar med bas av casewnötter, jordnötssmör, torkade persikor, mandelmjölk och kakao – vi rullade dem i rödbetspulver, salmiakpulver och kakao för tre fina kontrasterande kulörer. Goda så in i norden! Jag fick faktiskt nytändning på nyttiga bollar i och med att vi gjorde dessa och ska göra en ny laddning i veckan, det är hektisk eventvecka för mig just nu.

eskickoffseptember-28

Det är kul att när tid finns skapa mellanmål som ser lika goda ut som de smakar. jag fattar om några tänker ”men orka” men förstå grejen at bjuda på brunch med upplägg likt detta istället för att bara hälla smoothie ur en mixerkanna?!

Efter mellis och mer innehållsstrategiprat drog vi på oss fina träningskläder från Craft och röjde runt tre varv i ett cirkelpass som jag satt ihop. Passet var en genomkörare för hela kroppen och gjorde samtliga utom Annika som vaknat med halsont  rosiga om kinderna och svettiga i pannan. Johanna som nyss fött barn (men har tränat otroligt strategiskt och smart och är på god väg tillbaka) fick några alternativa övningar för att inte fresta på för mycket. Jag försökte välja träningskläder till tjejerna utifrån deras personlighet och vad de gillar att bära och hörde flera förtjusta utrop. Färgerna går från blått till svart och neonorange via lila, det kommer så mycket snyggt i höstens kollektion att jag är sugen på att uppdatera hela träningsgarderoben! Reflexer är ett måste och det är snyggt när de kan föras in i plaggen som coola detaljer och dekorativa mönster, något som Craft blir allt bättre på och satsat på denna höst.

eskickoffseptember-38

Millas tröja har hunnit komma in på Sportamore, den heter Devotion Long Sleeve (adlink) och just en sådan här långärmad funktionströja är perfekt att träna utomhus i just nu. En tunn överdragsjacka ovanpå som man kan ta av sig när man blir lite varm. Tröjan har snygga detaljer och kommer i favoritfärgen blå, inte så ofta eller så många bolag som ”vågar” göra blått till tjejer.

eskickoffseptember-39

eskickoffseptember-43

eskickoffseptember-65

Efter träningspasset åkte några av oss in till stan och avslutade kvällen på asiatisk restaurang med ännu mer prat om blogg, digitalt, instagram och film. Om du som läser har saker att säga kring innehåll, vad du vill ha mer av eller vad du bara inte orkar med, låt mig veta. Vi hade i alla fall en härligt inspirerande dag tillsammans och många upplevde att det är fint att få dela utmaningar problemställningar, positiva happenings och dråpliga händelser med andra likasinnade. Det är härligt att vara del av ett sammanhang, det är härligt att ha kollegor. Everydaystories är en plats där vi trivs tillsammans och hjälper varandra framåt.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!