Välkommen till din nya favoritblogg!

Gympass på 30 minuter

När du vet att du borde träna nu, för att palla allt det andra sen. När det lockar att slänga sig ner i soffan istället. Då är ett gympass på 30 minuter det bästa du kan ge dig själv. Mitt senaste pass var ett sådant pass jag längtat efter hela dagen. Eller truth be told, snarare att komma ifrån stök och bök och få utlopp för frustration var nog det kroppen längtade efter. Vad bättre då än att göra något man istället tycker mycket om? Den sliter, den här Coronaskiten.

Gympass på 30 minuter

Jag och min kompis C satte ihop dessa sex övningar, som vi sedan jobbade i 45 sekunder, med 20 sekunders vila. Vi jobbade tre varv runt cirkeln, vilket kändes både alldeles perfekt och lite lite på samma gång. Jag tänker att du kan använda det som lunchpass, för att ha kvar energi till resten av dagen och hinna duscha och äta!

  1. Marklyft med stång
  2. Landmine – coreövning där raka armar bromsar vikten sida till sida i en halvcirkel framför dig
  3. Inrullning med boll, coreövning. Händer på golvet, fötter på boll, rulla in dem under dig.
  4. Courtseyutfall växelvis med hopp i trx
  5. Pull ups i gummiband
  6. Stående press framåt mot gummiband, en arm i taget

Härligast var marklyften. Jag hade perfekt vikt och fick verkligen fram känslan av att bli trött i baksidan och rumpan vid utlåsning på sista repetitionerna i varje set. Jobbigast var pull-ups. Jag är så impad av alla som har bra kontakt och styrka i dragövningar uppåt. Här saknas det både en massa träning och volymstyrketräning för mig, men har å andra sidan aldrig velat lägga ner jobbet för att kunna glänsa i denna övning. Man blir bra på det man gör ofta och mycket!

Idag ska jag ut och scouta exakt hur bra snön bär på skutan, om man har skor istället för skidor under fötterna. Utanför mitt fönster åker några ur landslaget slalom, med skoter upp och ner som lift. Jämfört med förra året känns det som att våren ligger nästan en hel månad efter!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!