Välkommen till din nya favoritblogg!

Höstkläder för barn – i ur och skur

Barn och höstkläder – en inte helt lätt historia. Lagom tills minusgraderna dyker upp har man fått ordning på vantar och hittat en mössa som blivit favorit och inte åker av i tid och otid. Men hur kan man tänka kring höstkläder för barnen, och finns det något specellt att tänka på om de är ute mycket eller går på ”ur och skur”? Ja, alldeles säkert. Jag kan berätta hur vi har tänkt och gjort, för kanske kan det hjälpa någon som känner sig vilsen?

E har ofta mjukisbyxor på föris, och långärmad bomullströja – enkelt, bekvämt och mjukt under ytterkläder. Vi kör också ibland underställsbyxor och underställströja, det blir mer och mer det inför vintern. Jag tycker det är viktigt med kläder som sitter skönt under, för annars blir det ju inget bra att ta på sig överdrag!

isbjorn4

E mumsar korv och festis, på grannarnas tomt intill platsen vi eldade lövhög på i helgen. På överkroppen syns Rib sweater och Tornado hardshell jacket från Isbjörn of sweden.

Idag var första dagen E hade på sig vinteroverall till förskolan (som om man ska vara noga är en naturförskola, liknande Ur och skur, men med lite mindre ”utetvång” – på naturförskolan jobbar de med ”utelust”, de är inte alltid ute, men oftast). När jag hämtade var dock den vanliga höstoutfiten på, eftersom graderna stigit med solen. Det här har E haft hela våren och hela hösten:

  • Stövlar, fodrade eller ofodrade. I våras från Vincent shoes, nu från Tretorn.
  • Tunna ullstrumpor, vi har olika varianter, Mocklis, Lindex, Seger.
  • Vantar, tumvantar är enklast för personalen och barnen, köp både mer rejäla långa och ett lager tunna stickade att byta med om de tjocka åker av.
  • Mössor. Tunna, mellantunna och senare en fodrad. Äsch, detta behövs ingen guide i!

DSC02649

DSC02650

  • Skalbyxor från Isbjörn of sweden. på bild ovan. ”Kuling Shell pant” – 2 lagers skalbyxor som är så täta mot väta att de helt ersätter plastiga galonisar som inte andas. De köpte prinsen på en uteförsäljning förra hösten, och storlek 86-92 har räckt i en evighet. De har hög midja/når till bröstet och har smarta instick i sidorna som kan göra dem smalare eller bredare. Modellen är luftig och ledig och rymmer exempelvis tunna fleecebyxor under. Tål allt, är robusta, förstärkta och har reflexer. Ett superbra köp som räcker många säsonger och därmed är väl värda sitt pris, även om man inte hittar någon rabattkod.
  • Fleecebyxor. Ett par tunna fleecebyxor är guld värt. Köp det! Intersport och Stadium har billiga varianter, E har haft dessa från Isbjörn eftersom de har produktplacerats hos oss. Älskar dem!

DSC02878

  • Rib sweater hood från Isbjörn är E’s skönaste allt i allo-tröja/jacka. Perfekta tjockleken att ha enbart tidig höst/sen vår, isolerande värmelager under skaljacka. Den kan ses som dyr för sina 800 kronor på orginalpris. Det vill säga, innan man haft den varje dag i över ett år. Den gröna tröjan har E fått som ett produkttest, och har kunnat ha i minsta storleken från (då)74 (nu 86)(med uppvikta armar i starten och nu lite lite kort i ärmen) i mer än ett år. Vi har tvättat den flertalet gånger, håller formen perfekt. Passa på om ni hittar den på rea, eller önska i julklapp! Huvan kan såklart tas av, på förskolor är det inte bra med luva som man kan fastna med. Jag har köpt en ny orange, men som ännu är för stor eftersom det blev några storlekar emellan tyvärr.

hötskläder barn ur och skur förskola1

  • Supertunn skaljacka, som är vindskyddande och regntålig syns på bild ovan. Har varit bra, men har varit lyx. Lite mer av en sommarjacka nästan. Kan tänka mig att den är guld om man exempelvis seglar om sommaren.
  • Skaljacka. En allroundskaljacka är guld värt och om den har rätt egenskaper och med en vattentäthet om 15.000 mm (samma som skalbyxorna) så ersätter den regnkläder som inte andas. Jag är väldigt förtjust i Tornado hardshell jacket. E har ännu inte vuxit i sin i storlek 86/92, även om det i övrigt är just 86 och 92 som gäller på andra kläder. Isbjörn är stora i storlekarna, gå INTE upp en extra storlek för att. Ni ser på bilderna att längden gott och väl räcker till och ärmarna är uppvikta. Denna jacka är en skaljacka, men i två lager, är därför stadig och absolut inte tunn.

isbjorn2

isbjorn3

isbjorn

E har här ovan täckbyxor från Geggamoja, ett set jag köpte och som i princip aldrig använts, de var för långa hela vintern, och nu lite för korta. Så kan det gå när man har andra favoriter som fungerar perfekt, och som hänger på dagis på fototillfället… Mössorna är olika, näst överst MiniRodini, i mitten randig från Kicki J, den sista har kompisen L sytt och är en present.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!