Tips, tips! Nu är det granatäppeltider. Fantastiskt goda är de, sötsursyrliga, och gifter sig härligt både på dessert och i mat. Idag åt vi lax i ugn, quinoa, avokado och en sås på turkisk yoghurt och citron. Superenkelt, och jättegott. Till det strösslade jag en näve granatäppelkärnor som verkligen gav pricken över i.
Hur gör man då för att skala grantäpplen utan att det ser ut som att det är dags för CSI att ingripa pga mord i köket? Jo såhär: Häll upp en bunke med vatten, skär granatäpplet mitt itu, och dela det sedan under vattnet. Jobba på och bryt fram granatäppelkärnorna och ta dem från skalet och det inre beska vita skaldelarna under vattnet. Eftersom alla granatäppelkärnor kommer med en liten tunn hinna så förändras inte smaken av vattnet, men du slipper rosa/lila/röd sörja som stänker. De vita skalbitarna flyter dessutom, medan det gottiga fruktköttet sjunker till botten. Häll i ett durkslag och servera dina granatäppelkärnor!
Sänk ner under vatten istället, mycket bättre!