Välkommen till din nya favoritblogg!

Kartor via app i mobilen

Under Mandels pressdag träffade jag på en häftig grej som jag vill dela med mig av. Många är vi som när vi ska till en adress eller plats letar blint på mobilen och google maps. I städer och för gatuadresser fungerar det ju fint, men knappast bra i fjällterräng. Hittills har vi fått hålla till godo med sedvanlig karta över berg och terräng. Men nu ni: Kartor via app i mobilen!

kartor i mobilen

En detaljerad karta i mobilen som funkar även utan mobiltäckning och där du kan spara dina bästa tältplatser och svampställen – eller använda för att vara säker på att du har gått rätt i dimman på fjällvandringen. Så kan man beskriva den nya kart-appen från friluftsförlaget Calazo.

– Telefonen är alltid med, även i kajaken eller på fjället. Vi sitter på ett fantastiskt bra kartmaterial som vi nu har gjort tillgängligt i telefonen. Tack vare telefonens GPS vet du alltid exakt var på kartan du befinner dig – även om du helt saknar mobiltäckning, säger Fredrik Hjelmstedt och Jonas Sundvall, som driver Calazo förlag. I appen kan man köpa både fjällkartor och terrängkartor över de mest populära områdena i Sverige, som Sarek, Jämtland, Stockholms skärgård och Bohuslän. Calazo ger i vanliga fall ut guideböcker för till exempel vandring och paddling, de där med randiga ryggar ni vet?

Calazo kartor-appen är gratis att ladda ner och kartorna kostar mellan 99 och 149 kronor, finns just nu bara för iphone. Jag använder android men prinsen har iphonetelefon och jag håller det för sannolikt att kartan över Jämtland som jag tänker ladda hem till den och som var en pressgåva kommer vara öppen en hel del i vinter, vår och sommar!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!