Nytt år, ny webb! (utveckling pågår)
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Lära barn att åka skidor – samlade tips och filmer

Snart är det dags att lära vår 2-åring att åka skidor! Jag ser verkligen fram emot det eftersom det är så kul att se snabb utveckling och dela glädjen i skidbacken. Jag har skrivit mycket om att lära barn att åka skidor (givet att skidåkning är ett av mina expertisområden) och också spelat in en liten serie vid namn Sofias skidskola. Det är kul att många har hört av sig och sagt att dessa trix verkligen hjälpt dem på skidsemestrar!lära barn åka skidor

Jag kommer använda mig av dessa steg / inlärningssätt också med min tvååring eftersom jag vet att det fungerar bra. Givet att många åker skidor nu kring jul och nyår gör jag här ett samlingsinlägg där du lätt hittar till mina skidåkningstips för barn och skidåkning. Nedan kommer en samling med länkar om att lära barn att åka skidor, och så klipper jag in videoavsnitten.

Länktips: Lära barn att åka skidor


Hur lär man barn att åka skidor? (teori och praktiska metoder)
Skidåkning med barn – stort inlägg med text och bild, övningar och video samt klädtips
Tankar om skidåkning med barn, efter första veckorna


Tänk att den här lilla plutten blivit så stor att han nu ska stå på skidor. Lilla E är förresten superpeppad så steg 1 är redan avklarat, att skapa förväntan och glädje inför skidåkning. Han har förstått att grejen att vara peppad på skidåkning är det som gäller i den här familjen…

Videotips kring att lära barn att åka skidor

Tips kring att köpa skidor för barn:

En bra metod för att lära barnen sätta på sig skidorna:

Skidåkningsfilm
Här visar jag några övningar för skidåkning med barn med lilla E’s storasyster, på filmen är hon precis fyllda 4 år. Övningar: Åk som ett flygplan! Låtsas att du är motorcykel! Händerna på knäna! Samt att jag visar hur ett ploghjälpmedel fungerar.


Här ger jag ett enkelt knep för hur du och dina barn enklast får reda på ben och armar och kommer upp igen efter en vurpa!

Tänka va, i vinter har jag två hjälmfotingar med mig i backen, lyckan!


Och så minns vi den viktiga regeln att skidåkning består av ca en tredjedel varm choklad med vispgrädde!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed