Välkommen till din nya favoritblogg!

Lära barn att åka skidor – samlade tips och filmer

Lära barn åka skidor

Detta inlägg skrevs första gången 2016 och är nu 2020 fortfarande aktuellt med bra tips! Det är ett samlingsinlägg där alla länkar leder dig till mer innehållsrika inlägg. Filmer om att lära barn åka skidor kan du dra igång redan här!

Snart är det dags att lära vår 2-åring att åka skidor! (2016) Jag ser verkligen fram emot det eftersom det är så kul att se snabb utveckling och dela glädjen i skidbacken. Jag har skrivit mycket om att lära barn att åka skidor (givet att skidåkning är ett av mina expertisområden) och också spelat in en liten serie vid namn Sofias skidskola.

2017 åkta han skidor i högzon i Åre på sin treårsdag och nu, som femåring, har jag svårt att hinna med i skogen:

Dina tips att lära barn åka skidor funkar så bra – TACK! // många föräldrar

Det är kul att många har hört av sig och sagt att dessa trix verkligen hjälpt dem på skidsemestrar! Underbart kul! Som skidcoach och gammal tävlingsåkare har jag en tydlig bild av varför jag gör det jag gör och säger det jag säger till kidsen, inte för att de ska bli tävlingsåkare förstås, utan för att få en bra balans och fin grund att utvecklas ifrån och kunna ha riktigt kul på skidor!

lära barn åka skidor

Jag kommer använda mig av dessa steg / inlärningssätt också med min tvååring eftersom jag vet att det fungerar bra. Givet att många åker skidor nu kring jul och nyår gör jag här ett samlingsinlägg där du lätt hittar till mina skidåkningstips för barn och skidåkning. Nedan kommer en samling med länkar om att lära barn att åka skidor, och så klipper jag in videoavsnitten.

Länktips: Lära barn att åka skidor

Hur lär man barn att åka skidor? (teori och praktiska metoder)
Skidåkning med barn – stort inlägg med text och bild, övningar och video samt klädtips
Tankar om skidåkning med barn, efter första veckorna

Hur långa skidor ska barn ha?

Videotips kring att lära barn att åka skidor

Tips kring att köpa skidor för barn:

En bra metod för att lära barnen sätta på sig skidorna:

Skidåkningsfilm
Här visar jag några övningar för skidåkning med barn med lilla E’s storasyster, på filmen är hon precis fyllda 4 år. Övningar: Åk som ett flygplan! Låtsas att du är motorcykel! Händerna på knäna! Samt att jag visar hur ett ploghjälpmedel fungerar.

Här ger jag ett enkelt knep för hur du och dina barn enklast får reda på ben och armar och kommer upp igen efter en vurpa!

2016 hade jag dessa busar med i skidbacken:

 


 

2020:

Och så minns vi den viktiga regeln att skidåkning består av ca en tredjedel varm choklad med vispgrädde!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!