Välkommen till din nya favoritblogg!

16 bilder av vecka 8

Du vet när allting händer på samma gång? Lite så, just nu. Det är högsäsongsveckor vilket betyder att yay – många bokar mig som deras privata skidlärare. Jag spenderar mycket tid ute i skidbacken praktiserande min stora passion skidåkning och älskar, älskar, älskar se aha-upplevelser hända och nötande ge resultat. Bara att skriva om det nu ger mig rysningar!

Gymet har jag inte varit på men jag har druckit rödvin och käkat spaghetti bolognese signerad min bror (han har små, små skurna fyrkanter av bacon i, hur sjukt?) och dessförinnan delat på ett kilo fina ishavsräkor med mannen och min svägerska. Lägenheten har varit full med gäster som överlappat och vår femåring hostar sig blå och skickar in lite vab i ekvationen. Kusinen däckade i 40-graders feber i flera dagar innan de åkte hem i förtid och dessförinnan satte lillkusinen tre stygn i huden på smalbenet, på kvällsskidåkingen på ankomstdagen hit. När livet serverar citroner på en efterlängtad sportlovsvecka, kan det väl kanske sammanfattas som? Vi har försökt hänga med i svängarna, vi som inte har sportlov än på två veckor och maxat jobb, sol på näsan, umgänge där det gick.

Sol och någon minusgrad, det har vi inte varit bortskämda med hittills på säsongen men den här veckan har varit SÅ fin! Solglasögonen har letats fram, jag har kisat mot solen och tagit selfies, knäppt bilder av gondoler i motljus och sett 1000 nyanser av blått.

16 bilder av (typ) vecka 8

 1. Sol. Nya goggles. Nöjd coach efter carving clinic.
 2. En glad liten E innan hostan bröt ut, de åkte från Rödkullen och hem till Sadeln och solen hann gå ned
 3. Min coola svägerska röntgenläkaren som dessutom driver dressyrstallet Gröna Hill och gård under uppbyggnad i Flyinge.
 4. Vi åt räkor, som sagt. Gött! Missa inte Åre Atlantfisk som har öppet på fredagar!
 5. Dagsfärsk bild från solravin med kund. Som jag saknar 1000-metersliften som förr stod höger om här och möjliggjorde loopande. Har haft ett roligt uppdrag att vässa till skidåkningen hos en skåneföretagare och vän till min svägerska hela vecka 8. Många åk, mycket tekniksnack och fin utveckling!
 6. Mini i grymt underställ från Aclima! Merinoull såklart och hoodien är grym, lite tjockare än en vanlig underställströja och hög i halsen.
 7. Sadelexpressens vy mot Åreskutan är OK.
 8. In mot Åre… eller åka i Sadeln? Under vecka 8 åkte jag ganska mycket i Fjällgårdsexpressen då den liften har en tendens att hamna precis så ”mittemellan” som den är placerad, med lite mindre befolkning som vinst.
 9. Testade Bergans skaljacka i serien Rabot365 till skidåkning. Gillar den verkligen men saknar en specifik liten liftkortsficka, den är dock inte gjord för skidåkning ska sägas, och själva åkningen är den superfunktionell för. Gillar verkligen nederdelen av ärmarna i avvikande färg!
 10. Tväråvalvet. Önskar mig en sittlift här.
 11. Gondoler i motljus, klassiker.
 12. Solglasögon på! Här var det faktiskt fredag vecka 7 och jag åkte och köpte räkor och njöt av första solen på länge.
 13. Onsdagkvällar betyder snowboardhäng i Bräcke. En träning utan uppstyrd träning, kan man säga – mer kul åkning och chans att inspireras av varandra och lära nytt. Jag fick äran att haka på denna onsdag, det är annars stora E’s och hennes pappas grej.
 14. Idag startade jag med längdlektion i Björnen, tre härliga tjejer fick grunderna i diagonalåkning och stakning, det är ungefär precis vad man hinner på en timme! Solen sken, alla var glada, fina framsteg hände.
 15. Sol på skutan, lavinbombning hörs inte i bild!
 16. Jibbonsdag, igen!

Nu sitter jag här efter en fullsmockad vecka, har bytt sol på näsan och teknikprat på snö mot vobbande datorjobb. Det ska bli mer ord, det ska det.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!