Välkommen till din nya favoritblogg!

Lundhags minimaraton, Edsåsdalen

Det är fjällmaratonveckan i Årefjällen, ett evenemang med flertalet löparhappenings och lopp som alla har den gemensamma nämnaren trail running. Att springa trail är verkligen en livsstil och det är många som tagit den roliga nya löparformen till sitt hjärta. Det märks inte minst på antalet startande, runt 3000 under veckan. Varken jag eller mannen har sprungit lopp eller ska springa, men när vi såg att det fanns ett barnlopp frågade vi stora E om hur intresset var, och se, det var stort!

Lundhags minimaraton i Edsåsdalen lockade över 200 barn i år. Sträckan för 0-6 år var långa 800 meter i sann maratonanda och för de något äldre barnen var sträckan 1200 meter. Med start och mål i slalombacken (upplopp uppför, jo jag tackar!) och en blöt trollstig var loppet en riktig löpupplevelse. Speakern hejade på inför start och berättade om de två viktiga reglerna: 1) Ha roligt och 2) Om någon ramlar kollar man att den är okej och springer inte bara förbi.

arejuli-4

Som av en händelse var det exakt samma regler som jag och E pratat om innan så det var en tacksam förstärkning. När det blev dags att springa vann nerverna och E ville ha sällskap så hon och A sprang tillsammans. Jag bar mestadels lilla E runt banan och hejade på alla runtomkring. Stora E kutade och sprang och tog sedan en vända till i backen för att få in lillebror i mål när vi dök upp långt senare. Efter sedvanlig energipåfyllning ropades alla barns namn upp och samtliga fick komma fram och ställa sig på podium, få medalj och diplom. Det var stort och så fantastiskt fint och något som E pratat mycket om. Tänk att vi vann priser mamma, för att vi sprang så bra i maraton!

Vi hade turen att hamna på några bilder och jag har så fina bloggläsare som skickar bilder till mig – stort tack!

minimaraton

13680319_851663828302009_7154714991791272591_o

(Foto: Emma Rodling)

Det kostade 40 kronor per barn att delta i Lundhags minimaraton i Edsåsdalen och som sagt  fick alla barn fika, medalj och diplom efteråt. Tack för supertrevligt arrangemang!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!