Välkommen till din nya favoritblogg!

Påsk 2018

Påsken 2018 kom i rasande takt mitt i en lång deadlinelista för mig. Jag lät därför helt sonika påsken starta först på långfredagen och jobbade som ett litet bi under hela skärtorsdagen. Resten av familjen reste i förväg och jag fick komma efter. Här kommer påsken 2018 i en slags bildserie!

Långfredagen startade jag på detta sätt, med en fruskost med tunnbröd med grillad kyckling i, smoothie och tranbärsjuice fanns i kylen och behövde drickas upp. Ett litet magazine moment som start på dagen.

Efter några timmars jobb till hemma på förmiddagen gick jag förbi TIGER och fyllde barnens små påskägg med minihårborste och minilekdjur och varsin påse av sådant där poppande godis som knastrar och smäller i munnen du vet? Sjukt nöjd med mitt köp! Sedan satte jag mig på en buss ner till Linköping, fick påskmiddag, prinspussar och barnkramar när jag kom fram och sen var fredagen slut.

På påskafton, alltså lördag förmiddag, gick vi en sväng i Gamla Linköping, ett område dit man flyttat massa gamla hus och byggt upp flera gator med små hus och återskapat känslan av en stad från tidigt 1900-tal. Här finns massor av små butiker, innergårdar och magasin. 

Efter påsklunch som du säkert kan tänka dig (det härliga gamla vanliga, ägg, lax, köttbullar du vet) gick vi ut igen, till ett motionsområde som jag starkt rekommenderar om du är i eller passerar Linköping. Vidingsjö motionscentrum har flera olika motionsspår som är helhärliga och vid själva spårstarten finns stort utegym och rejäl lekplats med linbana. En höjdare.

Min trilskande höft springer jag inte med just nu så vi gick all in på klätterställning och linbana. Efter påskmiddag satte vi oss i bilen och reste mot samhället utanför Eskilstuna där jag är uppvuxen. I bilen körde vi en genial musikväljargrej. Vi döpte den till ”jag väljer 3 – du väljer 3” och är precis som det låter. Det blev en härlig mix av en massa gamla favoritlåtar man nästan glömt. När hörde du exempelvis Slide med Goo Goo Dolls senast?  Månen lyste stor och gul och jag hoppas du såg den!

Påskdagen kom med segt kallväder och vi valde att spendera nästan hela förmiddagen utomhus. Mamma och pappa har en tax som är någonstans mellan valp och året, en klassisk unghund med andra ord. 

Grannen har pudlar och de har haft någon slags aktiveringsövning i att lägga godis på stenar, något som taxvalpen snabbt förstod efter att pudlarna kanske inte helt lyckats. Nu klättras det alltså friskt på stenar, något som även gäller mina människovalpar.

Den supersnygga olivgröna mössan kommer förresten från coola barnmärket civiliants, som gör barnplagg i ekologisk bomull!

Tax med det passande namnet Hwittra (med Hw eftersom honkommer från kenneln Hwarsta)

Promenaden förlängdes och fikat i ryggsäcken togs inomhus, sen blev det påsklunch nummer två med min bror och fru och barnens kusiner. På eftermiddagen rullade vi hemåt, krönte sedan kvällen med att baka blåbärspaj och att inta horisontalläge i soffan.

Annandag påsk kom med friska vindar. Hela familjen konstaterade ett enormt skidåkarsug men med alla grejer i Åre blev det näst bästa lösning; utetimmar på Björnö. Vi tog med cyklarna och begav oss mot utkikstornet. I vintras sprang jag och Milla dit, läs mer om Utkikstornet på Björnö här.

Min orangea tunna skaljackefavorit; reklamlänk, minendalstind från Bergans. Lilla E valde sin tjocka reklamlänk: isbjörnsoverall som nu finns på rea, det hade sannolikt inte med det att göra utan att han mer är inne i en grön period. Hans skor är Viking PlayII som är reklamlänk: nersatta med 400, ett kap alltså.

Vi vuxna promenerade och barnen cyklade så långt det gick. Efter att vi kikat på utsikten alla fyra satte vi oss tillrätta i skydd från vinden (vissa) och hoppade runt på halvt livsfarligt vis som hade krävt hjäm (andra). Nu kommer den – tiden när solen värmer på näsan och solglasögonen behöver letas fram!

Kexchoklad = utflykt. Det är häftigt hur barnen har en direkt association mellan kexchoklad och berg sedan i somras och Lofoten. Lilla E är helt genompräglad, han ser en god och glad och säger ”Bergschoklad! Bara till bergen mamma!”

Såhär började det:

Stora E har Vikingskorna Sludd på alla bilder, perfekt känga för vårvintern, reklamlänk: nu på rea . Den superrosa jackan heter Storm insulated jacklet och är en perfekt skaljacka för vår och höst och kalla sommarkvällar, du vet sådär lite fodrad? Finns med reklamlänk:  40% rabatt i rött och marinblått, mer klassikt snyggt skulle jag säga. 

AH! När vi till slut orkade ta oss hem åt vi blåbärspaj igen och kände lugnet. Det var påsken 2018 det i en lång bildserie! Vad gjorde du hela påsken lång?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!