Välkommen till din nya favoritblogg!

Ruffen – en riktigt bra vinteroverall

Annonssamarbete

Inledande tankar om att köpa vinteroverall

Frågor att ställa sig inför overallköp:

 • Hur gammalt är mitt barn och hur mycket leker det ute? Vad ska overallen klara i form av slitage?
 • Ska den overall vi köper fungera som enda ytterplagg i vinter eller ska vi alternera med vinterjacka och byxor?

När man först tänker vinteroverall är den första tanken ”hur varm är den?”, vilket när man funderar vidare blir både logiskt och ologiskt. En overall är inte  automatiskt bra för att den är varm, samtidigt som en overall som är kall eller inte håller väta och vind borta snabbt blir direkt dålig. Barn i lekålder, dvs som kan gå själva och som leker på förskola och i pulkabacke, rör på sig mycket. Vi bör ställa oss frågan: Vilken overall kan mitt barn leka och hålla sig varm i? Finns förutsättningar för fullt ös i lek både i snö och väta när de kommer till lek, värme, tålighet och andningsförmåga? Tänk på att du i regel får det du betalar för när det kommer till prestanda!

Ruffen – en riktigt bra vinteroverall

En riktigt bra vinteroverall ska enligt mig kunna hänga med från oktober till april, klara att andas i tuff lek och värma gott i liften när vi åker skidor. Den ska vara lätt att hantera, det vill säga – ta på och av och få över vantar och skor. Den ska sitta bra och följa barnets rörelse, inte hindra eller begränsa. Ha reflexer och en snygg design i en färg som känns glad.

Förra året lanserade min partner Bergans sin nya barnkollektion Ruffen. Slitstark, smart och snygg. I kollektionen finns allt från fleece till skidbyxor (älskar dem), dunjacka och vinteroverall och jag väljer att lyfta Ruffen idag eftersom den är GRYM och just nu har min andra partner Outnorth 25% på Ruffen! 

>> Ruffen, hela kollektionen hos Outnorth

>> Ruffen insulated kids coverall – greenlake

>>Ruffen Insulated kids coverall hos Outnorth

Egenskaper för Ruffen Insulated Kids Coverall:

Huvudmaterial: Polyamid
Vikt: 805 g
Vattentät: Ja
Foder: Varmfodrade
Huva: Avtagbar
Antal fickor: 1 st
Vattenpelare: 10 000 mm
Vindtät: Ja
Fyllning: Syntet

Korta fakta om Ruffen och mina kommentarer

 • Bluesign®-godkända material – Bergans är ett bolag som verkligen jobbar hårt med hållbarhet!
 • Resår bak i midjan – Den gör mycket för hur overallen sitter, utan den hade overallen blivit onödigt pösig och svår att röra sig i.
 • Hälla på ärmarna för att fästa vantar – Jäpp!
 • Ficka på bröstet – Smart ficka som inte gör att något är i vägen men lätt att komma åt.
 • Förstärkning på knän, rumpa och vid haka – Barn älskar att leka på knä och den här förstärkningen gör verkligen skillnad! Många barn tuggar på halslinningen, därför har Bergans förstärkt denna. Smart!
 • Resår i ärmslut – Älskar Ruffens ärmslut som sluter tätt men är så enkla att ta över vantarna, eller att ha under vantar med lång mudd.
 • Resår i benslut med reglerbar fotrem i silikon. – Samma som med ärmsluten, så lätthanterad!
 • 3M™ reflexband på huva, ärmar, säte och byxben. Reflexdetaljer på dragkedjelöpare. – Overallen syns jättebra i mörker och reflexdetaljerna är snygga då de också har kontrastfärgen runt om.
 • Material:2-lagers Bergans Element Active®: 100 % polyamid (nylon) – Overallen andas bra, vintertid klär vi med underställ och fleece under om det är kallt, i vardagen funkar den fint med vanliga kläder under. Håller barnet torrt. 
 • Foder: Bergans ArcticInsulation: 100 % polyester

Ruffen vinteroverall, årets färger: Greenlake och viola

Färg, form och design:

Jag älskar den peppiga turkosa nyansen som både har djup och är klar och E får så mycket kommentarer och komplimanger om snygg overall! Orange ger fin kontrast och det är praktiskt med marinblå botten där overallen blir som skitigast. Smart och genomtänkt design. Det jag är väldigt förtjust över med denna overall är att den känns både designad, snygg och är enkel att leka i. Det finns ett designelement som känns sportigt och nutida och inte så mycket typiskt ”barnoverall”.

Titta på bilderna: Du ser hur lätt overallen är att röra sig i. Formade knän och armbågar och varm isolering utan att bli tjock och bylsig, så viktigt! jag är extremt förtjust i den här overallen och det var en ”no-brainer” att fortsätta med Ruffen som årets vinterplagg.

Storlek:

Ruffen görs i storlek 80-140

Lilla E är någonstans mellan 109 och 112 cm lång och bär en overall i storlek 116 på bilderna, jag upplever dem som normala i storleken, han kan helt utan problem ha förra årets overall i strl 110 fortfarande, den är inte kort men eftersom han växer massor just nu valde vi att gå upp en storlek.

Matcha med:

Kids insulated mitten

Tunn ullmössa

Jämfört med andra premiumoveraller:

Jag har jämfört Ruffen och Bergans andra overaller med Isbjörn tidigare. Generellt skulle jag säga att Bergansoverallen är lite tunnare fodrad men mycket lättare att röra sig i, sen tycker jag att Bergansoverallen är snyggare att titta på rent stilmässigt och enklare att hantera vid ärmslut och benslut. Ibland frågar andra mig om jag vet hur Gneis är, men helt ärligt har jag ingen aning eftersom jag personligen tycker de är så (insert svärord) fula. Skulle aldrig köpa!

 

 

Stora E vill inte ha overall, hon bär Sjoa 2L pants (en skalbyxa med meshfoder) och Kids down jacket i färgen greenlake.

Jag hoppas att du uppskattar tips kring barnkläder – tryck på hjärtat vid inläggets start om du gillar när jag skriver om barnkläder och mer specifikt om olika plagg!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!