Välkommen till din nya favoritblogg!

Ryggsäck för löpning eller mountainbike

Ryggsäckar för träning, så som löpning, mountainbike eller kanske längdåkning ställer höga krav på komfort och funktion. Här ger jag några tips på ryggsäckar för träning. De allra flesta har jag provat själv!

Haglöfs Ace: Lätt och tunn löparrygga som jag äger i storlek small (ca 5 liter). Den har plats för vattenpåse, men det ingår inte utan får köpas till vilket gör den lite omständlig. Jag har satt i en 1,5 liters vilket passar bra. Sitter smidigt under både löpning och cykling, har bra fickor och effektivt snoddsystem utanpå som lätt håller fast vindjacka eller dylikt. Jag upplever att den har lite långa stroppar, som man måste binda upp eller vira in för att inte vara i vägen. De går väl att klippa av, men då finns risken att de fransar sig. Ett ganska vanligt ryggsäcksproblem. Jag trivs bra med denna rygga, men den lilla storleken gör att den passar bäst för kortare turer. Slut i lager hos Outnorth just nu, men här kan du läsa mer om den! 595 kr utan vätskesystem.

ryggsäck för löpning

Osprey Raptor 10: Raptor 10 beskrivs som en smidig och skön ryggsäck, utvecklad för MTB och all annan cykling. Den bekväma ryggsäcken levereras med en 3 liter vätskeblåsa och har specifika fack för dina cykelverktyg. Du får dessutom plats med mat och extra kläder – perfekt för en heldag i skogen. Vätskeblåsan är placerad nära ryggen, vilket ger dig god balans även när den är full. Det stretchiga bärsystemet är tight och följsamt, utan att begränsa dina rörelser.

Den här ryggsäcken har jag inte testat själv, men jag gillar verkligen Ospreys bärsystem på andra rggsäckar, och att den är storleken större och sväljer en hel del gör mig intresserad! Finns i svart och grönt och kostar 945 kronor – vätskesystemet ingår!

Osprey Raptor 6: Se ovan, fast som 6-liters rygga! Även här ingår tre liters vattensystem vilket är mycket och samma bärsystem som på 10:an. 845 kr och därmed riktigt intressant.

ryggscäkar för löpning, träning och mountainbike, tips på ryggsäckar för träning

Salomon Advanced Skin S-lab 5: Kika på översta bilden igen. Prinsen bär denna rygga med nöje. Avancerad till sin utformning och ser nästan mer ut som en väst än en ryggsäck, och ska därför fördela tyngd och packning otroligt väl över kroppen. Gjord i särskilt ventilationsstarkt material och kommer med vätskeblåsa om 1,5 liter. 5 liter packningsutrymme och sådana finesser som nödvisselpipa ingår. 1425 kr på rea gör den till en (onödigt?) dyr historia.

Camelback Octane XCT 3L: Camelbak Octane XCT är en vätskeryggsäck med ett vätskesystem som rymmer 3 liter vatten. Perfekt för minimalistisk terränglöpning och cykling. Jag har använt denna ryggsäck innan jag köpte min Haglöfs, och bytte egentligen för att jag ville ha en egen rygga (det här var Prinsens gamla) som också kunde ta lite prylar. Camelback sitter smidigt på ryggen, är otoligt lätt men är inte avsedd att packa i. För att bara bära med sig vätska och någon bar/mellis är den ett bra alternativ då vätskeblåsan rymmer 3 liter. 895 kr.

Jag hoppas att ni fick lite guidning. Mitt bästa tips är egentligen att faktiskt köpa en sådan här ryggsäck om du inte äger en idag. Det är kanon att ha med sig vatten i slang på ryggen, och helt nödvändigt om man ska bege sig på långpass i miljö där det inte alltid finns en 7-eleven runt hörnet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!