Välkommen till din nya favoritblogg!
Processed with VSCO with c1 preset

Finbesök och blanktjärnstur

Blanktjärn med mamma

I helgen som gick och några dagar till hade vi finbesök från min mamma och pappa. Alltid så himla härligt att ses när man får flera dagar på sig och hinner bara vara. Mamma har velat se Blanktjärn och vem, är jag att inte låta det ske, särskilt när vi efter veckor av regn fick det där septemberpangvädret som får vattnet att glittra i det turkosaste av turkost. Så jag packade undan kontorsjobb, tog på underställströja och vandringstights (och taxen och mamman i bilen) och så bar det iväg!

Några kilometer innan Vålådalens fjällstation finns vattenfallet Ingeborgfallet. Sägnen säger att vattenfallet heter så för att en lärarinna med namn Ingeborg drunknade här. Hon skulle ro över Vålån, men hon for utför fallet, med båt och allt. Detta troligen på grund av att ena åran gick av, och att det dessutom  var högvatten.

Vi parkerade vid Vålådalen som brukligt och gav oss ut på den nu efter säsongen ganska nötta stigen. Det märks att många går här då stigen blir hårt packad på ett annat sätt än andra leder. Himlen var klarblå och vädret några få plusgrader men solen värmde gott. Mamma uppdaterade mig på läget med allt och vi hann prata om allt från rörelse till vänskap och att min mormor vandrade dessa stigar på fjällsemester i sin ungdom, något jag inte visste. Coolt.

Dagens humör var gott, som nästan alltid faktiskt!

– Åh är det här Blanktjärn? Sa mamma här vid passagen på flödet till den andra av de två östra blanktjärnarna. Nej, du kommer märka den utan frågetecken sa jag och så knatade vi vidare upp på åsen. Från åsen ser man tydligt de två systertjärnarna på vardera sida höjden och allt klarnade. Vi gick vidare ner till det turkosa vattnet som fick adjektiven som den brukar få men för dagen med extra emfas eftersom solen gjorde sitt till kulören.

Bullar från Majas – numera ett måste

Missa inte Majas bageri som säljer sina goda bullar och bröd inne på ICA Strandbergs i Undersåker om du åker hit på utflykt. Jag plockade med mig nybakta varma kardemummabullar ifrån hyllan som avnjöts här. Fantastiskt saftiga och goda och smakade smör, kardemumma och helt ljuvligt!

Efter pausen drog vi på tempot igen, vi hade ju en höstmarknad att se och barn att hämta tidigt från förskola och skola för mer tillsammanstid.

Min outfit för dagen:

Whittra var en glad tax längs hela rundan på 12 km som sedan tyckte hon hade gått klart för dagen! Blanktjärnsrundan ligger med som trailrunningtur på många av mina trailläger eftersom det är en verkligt fin upplevelse att se tjärnen på mitten. Stigen är trevlig med inte alltför många höjdmeter. Vi brukar också se ren i Vålådalens naturreservat men inte denna dag. Nya datum för trailläger i juni 2020 ligger under fliken ”träningshelger”!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!