Välkommen till din nya favoritblogg!

Svampskogen kallar

Känner du det också? Hur det suger och drar och pocklar och lockar. Varje dag åker jag några mil med skogen längs den jämtländska landsvägen och det är som att jag hela tiden har en undran. Är det här bakom det gömmer sig guld? Kan det kanske vara in här som mitt nästa bästa kantarellställe finns? 

Två längre stunder har jag hunnit vika åt svampskogen och då ver den ena av dem en hel förmiddag i stadigt ihållande regn. Perfekt stövel och skalklädertestarväder för en sån som har lyxen att jobba som jag. Jag parkerade längs grusvägen bortom Björnen i riktning mot Fröå gruva och vandrade planlöst rätt upp i skogen, genom myrmark upp i blandskog. Det var jag, regnet, älgbajset och så mycket svamp att ögonen blev trötta. Och den där högen med avföring som jag bara snabbt rörde vid tanken att det nog var björn och sedan lät den tanken vara. Eller ja,  som gjorde att jag blev mer högljudd i min svampjakt.

Långt in på fjällsluttningen när jag nästan gett upp, redan ätit upp de medhavda kexen och funderade på att vända hemåt dök de upp. De gula jag letat efter. Skogen var nämligen helt proppfull med svamp, men hittills ekade min korg tom. Du vet hur man liksom tvekar när man nästan inte tror att det är sant? Så var det, men de stod där till slut. Solgula och fina och redo att följa med hem. Förvisso inte fler än sju, men kantareller alltjämt. Som stektes i rikligt med smör efter förvällning och smakade så gott att till och med barnen blev sugna på svampjakt. 

Viking Eagle mid, en sneaker med högt skaft och gore-tex som passar utmärkt för svampskog. Och skolgård!

Vår andra tur hade bättre väder men sämre svamputfall. Blöt mark i skogen, massor med svamp av fel sort, mysig picknick och ett forsande minivattenfall mitt i skogen blev vinsten.

 (afiliatelänk: ) Viking Moss mid är typ den snyggaste lilla skon jag vet! Vattentät och stylish på en och samma gång och lilla E’s storfavorit som tyvärr snart är för liten. 

Två gånger är ingen gång och tredje gången gillt sägs det ju. Känner du det också? Hur det suger och drar och pocklar och lockar. Varje dag åker jag några mil med skogen längs den jämtländska landsvägen och frågorna fortsätter poppa. Är det här bakom det gömmer sig guld? Kan det kanske vara in här som mitt nästa bästa kantarellställe finns?  I bilen ligger stövlarna redo. Svampskogen lockar och jag ska lyssna. Och hitta.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!