Välkommen till din nya favoritblogg!

Mountainbike i Björnen, nya mountainbikeleder i Åre

Nu kan man cykla mer mountainbike i Björnen här i Åre. Destination Åre har satsat på att bygga ut sommarmöjligheterna på cykel utöver den stora Åre Bike park som fokuserar på downhill.  Det känns superkul och nödvändigt, att Åre ska kunna bjuda på många olika typer av cykling! Hittills finns två nya mountainbikeleder i den nya satsningen och jag har cyklat dem om och om igen och längtar fler! Du borde komma hit och testa dem tycker jag, de är flowiga och mysiga och passar alla!

Såhär glad blir jag av att cykla mountainbike!

mountainbikeleder bjornen

Mountainbike i Björnen

Åre XC arena, längdskidsstarten på vintern, agerar sommartid startställe för de nya mountainbikelederna. Här kan du parkera och cykelmecka om det behövs. 

Att cykla mountainbike i Björnen har alltså blivit lättare än förut.  Med de två nya maskinbyggda mountainbikelederna i Björnen, Mineralen och Kopparn, ökar tillgängligheten rejält och det är kul att se att många har upptäckt dem. Jag kan ansluta på leden strax ovanför vårt hus så tillgängligheten för hela Sadelnområdet är toppen.

Mer mountainbike i centrala Åre har varit efterlängtat och nu finns de nya mountainbikelederna alltså på plats i Björnen. De enklare blå crosscountrylederna har byggts för att passa både nybörjare och mer vana cyklister. De är kuperade men lättcyklade, har både skogsvelodromsvängar och fantastiskt fin utsikt över Åredalen och knyter an till det nya lilla barncyklingsområdet samt cykeluthyrningen vid Björnens centrum. Nästa sommar hoppas jag att de nya lederna förlängs och byggs på ännu mer! 

Mineralen är den lättaste leden, även om den bitvis är kuperad och benen får jobba uppför (något vi som bor i Åre är vana vid). Utför har den snälla velodromsvängar. Ungefär halvvägs in på leden mineralen kan man förlänga sin cykling med Kopparn, som bjuder på lite klurigare men fortfarande väldigt snälla velodromsvängar. Kopparn både startar på och slutar på Mineralen. Alla ställen med broar/spångar är breda och lättcyklade och som du ser på bilderna finns inga direkta tekniska partier med rötter eller stenar.

Mountainbikecykling i Björnen har blivit roligare och enklare med de nya lederna. Yay! 

Jag hoppas att du blöev cykelsugen! Om du är nyfiken på att börja cykla mountainbike skrev jag om det för många herrans år sedan, men tror att listan med tips faktiskt håller bra!

>> Nybörjare på mountainbike – 9 tips!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!