Välkommen till din nya favoritblogg!

Tännforsen i full vårflod

Tännforsen är Sveriges största vattenfall och ligger bara knappa två mil från Åre, och är med sitt fina läge ett superbra utflyktsmål nästan jämt. Nu råder full vårflod i Tännforsen och fallet dånar i sällan skådat slag. Under natten till i söndags kom en decimeter nysnö och störde våren, men med vinterdäck på bilen och fika i ryggsäcken begav vi oss hit, hit till Tännforsen!

När du parkerat hittar du snabbt ut på förberedd led med räcken och informationsskyltar, som berättar Tännforsens historia och fakta. Forsen dånar högre och högre ju närmre du kommer och snart står du i ett fuktigt moln. Om solen skiner ser du också en konstant regnbåge där vattenfallet slår i botten.

Det kan ha varit så att det fördes allvarliga konversationer hemma, innan bilfärd. Jag valde att inte ta det samtalet direkt innan vi gick ner till vattnet.

Om du ramlar i så döden dör du. Det är inte på skoj, vattnet är jätte-jätte-jättekallt och forsar fortare än superhjält(inna)-fort! Förstår du?”

Jag har stor respekt för vatten och just en sådan här situation, stor grupp med kids nära iskall fors kan nuförtiden stressa upp mig. Jag känner att mitt stresspåslag ökar och kortisolet flödar, en typsik rest av min utmattning. Det gick dock fint på plats – alla hade roligt, ingen var ens i närheten av att gå för nära kanten. Jag lände mig lugn och harmonisk. Men efter vi kom hem behövde jag vila raklång, sådan är den, utmattningens rest.

Jag älskar vårt Årehäng i vårt Åregäng!

Vi hittade snabbt varandra, och nu är vi ungefär tio-tolv familjer som flyttade till Åredalen i somras och som umgås i mer eller mindre nära konstellationer. Valborgshäng, en fredagsburgare med vin, en utflykt till dånande Tännfors. Facebook är fantastiskt; ut med en fråga eller en idé och så hakar de på som vill. Igår var vi fem familjer som kollade på forsande vatten, fikade och myste i solen som då och då tittade fram.Det är så härligt och berikande att umgås så.

Det här var alltså söndagen. En fin sådan, med Sveriges största vattenfall i vårfors som fond. Vad gjorde du?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!