Välkommen till din nya favoritblogg!

Fredagsplanen

Jag vaknar till samtalet att baka pizza till kvällsmat och diverse glädjetjut och muttranden kring vad man då i så fall väljer att ha på. En bra fredagsstart ändå, inte sant? Efter att familjen lämnat och jag dragit mig en stund i sängen äter jag frukost medan jag lyssnar på en ljudbok. Bestämmer mig för att idag ska jag jobba enligt den här ”tomatmetoden”, som jag tänker på den som. Det är en metod som heter Pomedoro och fungerar såhär:

  • Skriv ner en kort lista över de uppgifter du vill jobba med idag.
  • Välj en uppgift, sätta timern på 25 minuter. Sätt igång!
  • Under Pomodoren ska du bara fokusera på den uppgift du jobbar med och inget annat. Läs inte den där mailet. Stäng av mobilen. Logga ut ur Facebook. Inga distraktioner, tack!
  • När timern ringer så ska du sluta jobba omedelbart och sätta en kryss bredvid uppgiften – bra jobbat, du förtjänar en paus!
  • Ta en liten paus på 3-5 minuter. Lämna ditt skrivbord, ta en liten promenad eller hämta en kopp kaffe. Rensa huvudet lite.
  • Rinse, repeat. Var 4:e Pomodoro bör du ta en längre paus mellan 15 och 30 minuter.

Jag är alltså i ”skriv fredagsblogginlägg-punkten” JUST NU! Tadaaa!

Jag sitter vid köksbordet iklädd vintertights och en tunn underställshoodie och om 25 minuter ska jag träffa Johanna aka Miss Ojalacoaching för en walk and talk i Björnen. Det snöar lätt och vårt fantastiska aprilväder har bytts ut till maj med nysnö och minusgrader.

Såhär såg det ut sist vi sågs för walk and talk. Typ exakt samma väder då som nu, men då var det oktober och löv på träden!

Efter friskvårdstimme ska jag jobba två till tre pomodoros till, med filmklippning av övningar som kommer dyka upp på bloggens facebooksida under maj, och så äta lunch förstås. Efter lunch har jag ett viktigt telefonmöte där sista detaljerna ska bestämmas kring sommar och höstjobb (håll tummar), jag ska skriva och redigera bilder och sen hämtar jag barn och handlar till den där hemmagjorda pizzan som vi ska styra innan fredagsmys.

En vanlig fredag men med fint innehåll. Rörelse, fokus och mening. Hur har du det?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!