Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips på underställ

Om det är något jag är en mästare på så är det underställ. Från september hoppar jag i dem, sedan är det ett favoritplagg för träning hela hösten, vintern och våren. Att det blivit så är till stor del för att jag längelänge levt med utomhusträning och specifikt då vintersporten skidåkning. Här nedan listar jag några favoriter som har sin givna plats i min garderob – och tips på när jag använder dem!

1) Craft active extreme  eller Craft extreme concept piece är två klassiska Craftunderställströjor. Den ni tänker på när ni tänker Craft och underställ. Smidig som sjutton, tunn och med grym fukttransport. Dessa använder jag när jag springer intervaller och/eller ska vara ute länge och pressa pulsen till obehagliga nivåer. De håller mig torr, och den första av de två är något varmare än den andra. Bra längd i armar och de går ner över höfterna, åker aldrig upp nedstoppade i tights eller långkalsoner. Håller tvätt efter tvätt och år efter år.

2) När jag vill vara extra fjällfin, gå en höstpromenad i skogen eller softar en stund i en fjällstuga, då tar jag på mig Rose från Kari Traa. Merionull håller mig varm, men knapparna fram är snygga snarare än toppenfunktionella. Ett fint och härligt underställ som jag inte riktigt tar ut och sätter på de hårdaste av prov rent funktionellt.

underställstest

3) Smartwool är märket jag ofta väljer när det kommer till merinoull. De sorterar in sina underställ efter vikten/tätheten på tyget, från micro (150) till midveight (250). Jag har inte valt läger, syntet eller merino, och tycker de båda har sina fördelar. Merino torkar superfort och jag använder gärna Smartwools underställ en hel lång dag i skidbacken. Åker man på skidresa och har begränsat med utrymme är Merino att föredra, dessa plagg drar inte lika lätt åt sig svettlukt. I många fall har de också en silkeslen känsla mot huden. Extra långa armar är andra fördelar hos smartwwol, som också kommer i fler och fler roliga mönster. Mycket randigt och prickigt framåt. När det är många minus väljer jag alltid midveight 250 med ziphals (syns på bild ovan vänster, lila ränder), som är rejält tilltagen i halsen, sitter som en smäck och aldrig gör mig besviken, eller…

Craft underställ Craft

4) Crafts warm crewneck/warm underpant/warm knickers. Jag har tidigare utnämnt det här understället till världens skönaste underställ. Och det finns många anledningar. Det smiter åt skönt och har en ”sömlös” känsla med olika zoner för kroppens olika temperatur. Ett underställ jag inte känner att jag har på mig, förutom att jag i princip aldrig fryser. Snyggt och sportigt är det också, om än med lite mer pyjamasfeeling. Ska du åka alpint väljer du knickers, som slutar under knäna. Sedan tar du dina långa (ull!)strumpor i pjäxorna och undviker en kant någonstans nere i pjäxan som är obekväm och ger skav. Lär och gör!

kari underställ

5) Kari Traa har en serie som heter Butterfly. Den påminner mycket i tyget om Crafts warm crewneck och är superskön. Tight och åtsmitande och i klara roliga färger så som turkost, lila och starkt rosa, och med fint fjärilstryck. Jag har sprungit en hel del i detta underställ, som på mig tyvärr har en förmåga att glida uppåt från höften och upp på magen. Inte så bekvämt. Som underställ i skidbacken har jag tyckt det varit toppen, och när man tar av jackan på afterski är det en kul färgklick som många berömmer. Jag gillar annars att yoga eller cykla i denna tröja, om höst och vår.

cykelvasan seedning

Gummistövlar på cykeln? Nä, men tills leran skulle sköljas av, tröjan är från Butterfly-serien!

Inlägget innehåller adlinks.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!