Välkommen till din nya favoritblogg!

Skistar Åre med barn

Skistar och Åre erbjuder flera möjligheter för barnfamiljer som gillar skidåkning. Här kommer tips och idéer om var man kan utgå från när man åker till Åre med omnejd med barn:

Barnens egna pistkarta beskriver bra var barnen har extra bra och kul skidåkning för dem i Åre.

Duved/Tegefjäll

I Duved/Tegefjäll är det lugnare tempo än inne i Åre, och här hittar både barn och carvingälskaren en favoritbacke. Fallhöjden är mindre än i Åres worldcupbackar, vilket inbjuder till att slipa på tekniken, för liten och stor. Duved/Tege passar storfamiljen/familjerna som vill åka varierat men gärna ändå vara i närheten av varandra och kanske luncha ihop. Jag älskar Duved för det sköna flowet i backarna, och för att det ofta finns gott om utrymme i backarna. För barnen finns barnområde barnområde med roligheter och såväl knapplift som rullband.

Rödkullen

Skidsemester för erfarna skidåkarföräldrar med barn. Bo och åk i Åre By med åkning i Rödkullen för barnen är mitt tips. Centralt i Åre finns ett barnområde, Rödkullen. Här finns lekland, rullband och ett område anpassat för nybörjare och små barn. Vi hittar också en stor funpark där man kan se tuffa tricks av grymma lokala jibbers. Här finns restauranger, en stor och välplanerad värmestuga och härifrån utgår skidskolegrupper. Från Rödkullen kan barnen sedan sakta men säkert avancera mot de andra backarna, i lagom takt.

skidåkning i åre med barn

Björnen

Åre Björnen är  ett mecka för små barn som håller på att lära sig att åka skidor med tonvikt på gröna och blå backar och en liftfördelning om 2 rullband, fyra knappliftar och elva bygelliftar. Inte lika kul för föräldrar som redan kan, men som tur är ansluter liftarna i Björnen till att glida över till Åres liftsystem. I Björnen är  det snällt och anpassat, vilket underlättar för alla och håller humöret på topp. I Björnen finns Björnenlandet, små stationer i backarna som inbjuder till lek och bus och berättar vad man kan göra för roliga saker i Åre. Även vuxna nybörjare trivs i Björnen, eller de som gärna också kombinerar utförsåkning med längdskidor.

Längdspåren är 3, 5 och 10 km, från lätt till medelsvårt. De är fint underhållna och jag gillar dem jättemycket! Boende finns det gott om i Björnen, och i sluttningen ovanför mot CopperHill.

Familjesemester med flera barn, där alla gillar skidåkning men har kommit olika långt och några i familjen gillar längdåkning – Björnen är mitt tips!

Snöflingeklubben – finns i Björnen och i Rödkullen

Snöflingeklubben är som ett snödagis, där barnen kan snöbusa och leka, medan mamma och pappa datear varandra i backen. Skistarpersonal finns på plats och om det blir kallt finns klubbhuset att värma sig i. För barn ca. 3 – 5 år, de ska kunna gå och äta själva samt vara blöjfria. 9.30-12.30. 400 kr för en dag, 1100 kr för fem dagar, och en skala däremellan.

Skidskola (Åre, Björnen, Duved, Tegefjäll)

Barn gillar att leka skidåkning och umgås med andra barn. Föräldrar gillar att umgås med varandra. Lösningen heter skidskola. Skistar erbjuder skidskola för barn från 3-9 år. Att svänga, glida och bromsa tränas under lättsamma former och mycket lek, och efter några år kan alla barn bli ”fräsare”, som den avancerade gruppen heter. Skidskolan pågår 1,5 timme/dag.

Åre skistar skidåkning med barn

Kvällsåkning

  • Kvällsåkning Björnen, tisdagar, torsdagar och söndagar.
  • Kvällsskidåkning ÅRE.  Ta Gondolen upp i VM8:an – åk av till vänster och följ de blå ljusen snett nedåt höger så hittar du en ljusshow och en saga i ett. ”I jättars spår” är en spännande saga för stora och små. En lättåkt  transportsträcka som även passar de allra minsta har ljussatts och för denna säsongen även fått berättarröst. På åtta stationer ges berättelsen om ”Rut i Skut” och de andra jättarna i Åredalen och ljuset glimmar från blått, grönt och gult. Magi och något att minnas.

Foton: Jonas Kullman och Mikael Silkeberg

Dåligt väder?

  • Glid över till Björnen – när det blåser mycket i byn brukar Björnen ligga i lä. Skidåkning är ju trots allt det bästa…Annars:
  • Bada på Holiday Club
  • Fika på Banhof Café (gamla stationshuset)
  • Varm choklad på Fjällgården, ta bergbanan upp eller kliv in från pisten
  • Besök Åre chokladfabrik och titta på pralintillverkning
  • Bowling på Holiday Club
  • Pyssla!

Detta inlägg är ett samarbete med Skistar

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!