Välkommen till din nya favoritblogg!

Under skaljacka

Kläder att ha under skaljacka vid skidåkning, hur tänker ni? Såhär tänker jag:  Jag börjar med ett lager ett, en underställströja att ha närmast kroppen. Jag varierar mellan merionull och underställ i polyester/pylamid med en gnutta elastan. Craft tycker jag är oslagbara på icke-ull och på merinoull letar jag just nu efter mitt favoritmärke.

Efter underställ har jag antingen ett eller två värmande mellanlager (lager två), beroende på antalet minusgrader. 0 till -7 har jag ett lager, gärna en tröja med dun/primaloft i och sedan jackan ovanpå som lager tre. Vid kallare än -7 kör jag ofta fyra lager. Ett underställ, ett tunnare lager två, ett förstärkningsplagg med dun/primaloft och avslutar med skaljacka.

Jag är ett stort fan av de tunna förstärkningsplaggen som verkligen skapar värme, det gör att även sådana som jag som ofta fryser kan ha fördelarna med skalplagg. Något som är viktigt att tänka på är att det är luften mellan lagren som hjälper dig att skapa värmen, ta därför inte fyra supertighta lager.

När du köper skaljacka: Prova med flera lager under. Jacka och byxor tappar massor med möjliga skidtimmar om ni väljer för liten storlek så att det inte ryms kläder under.

under skaljacka

under skaljacka2

På bild från vänster: Lager 1 och lager 2 från Craft, en underställströja ur warm-serien och klassikern lightweight pullover. Marmots Variant jacket köpte jag på en utförsäljning hos den svenska agenturen (Granitbiten) förra hösten och har älskat den sedan dess. Det är ett mellanlager i Polartecs powerstretchmaterial, som är härligt följsamt och varmt och som har förstärkning med Marmots dunliknande isolering fram. Klockren under skaljacka. Prinsen har en likadan (fast med vit dragkedja, det är vår tolkning av att ha likadana träningsoveraller…).

Den blå skaljackan Marmot Terminus jacket är anpassad för tuff skidåkning med tre lager Goretex, tejpade sömmar, snölås, fickor på rätt ställen och är anpassad för hjälm.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!