Välkommen till din nya favoritblogg!

I min bokhylla, del 1

Min mamma är lärare och har alltid vurmat för språket. Vi läste mycket böcker när jag var liten och pappa hittade på egna berättelser. Språket uppmuntrades och fick ta plats. När jag blev större och läste själv fanns det alltid någon ny historia att ta del av, lånad bok eller köpt. Jag minns lånekorten på biblioteket som snabbt fylldes på. Man fick låna nya böcker varje vecka, några åt gången. Jag lånade alltid maxantal. Kanske var det sju? Korten fylldes i med penna, som ett serienummer, och kortet satt där längst bak i boken som i en liten ficka. De där korten kunde ju ramla ur. Vad hände då? Minns ni?

Bok på bok på bok på bok plöjdes. När andra lånade om lånade jag nytt. Maria Gripe, Roald Dahl och hela serier med hästböcker. Bäst var det när helt nya böcker kommit in. Vissa hade ju tumme med bibliotekstanten…

Jag tänkte att ni skulle få ta del av min bokhylla i några inlägg. Detta eftersom man ofta gillar samma böcker som personer man gillar. (Och jag vet ju att ni gillar mig!). Och alla gillar tips. Per Anders Fågelströms Stockholms-serie är mammas. Jag har ärvt den kan man säga. Eller långlånat (7 år nu tror jag). Våren jag flyttade till stora skrämmande hufvudstaden läste jag dem. Blickade ut över saltsjön från 22 kvm andrahandslägenhet med loftsäng på Högbergsgatan (bredvid Addnature typ) och flanerade Södermalm. Inte visste jag då att jag några år senare skulle läsa Peppes blogg frekvent och således beställa hem hennes bok när hon gav ut fina Livet och barnet. Att jag sedan dess har sett att uppochhoppa har typ lika många läsare än genomkända Peppe är för mig en total chock. Hallå liksom?! Betyder det att jag också kan skriva bok? Va, va? Ja?!

Jag har berättat att Mia Skäringer är grym. Att det är intressant med idrottspsykologi. Det roligaste med att färgsortera sina böcker är att man får en rolig mix. En ”skämsbok” kan vara en jättebra bok för att den fyller en lucka i färgkoden. Jag köper nästan bara pocket och appropå att skämmas så skäms jag över att jag aldrig har läst så lite som nu. Livet med barnet gör det svårt att hinna med.

I helgen är det bokmässa i Göteborg.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!