Välkommen till din nya favoritblogg!

Sportbh med push up?

Sportkalsonger. Ska vara sköna, andas bra, hålla saker och ting på sin plats. Inga konstigheter. Du tränar för att bli stark. Du tränar för att hålla dig frisk och sund. Kanske för att kunna prestera bättre på jobbet. Orka med bra i vardagen. Eller för att slå rekord och spränga gränser. Tänk om du gick in i en kalsongbutik och möttes av detta budskap:

sportiga kalsonger2Vilket underligt skämt va? För visst måste det vara ett skämt?

***

Det mesta man läser om sportbh:ar handlar om att hitta en sportbh med bra komfort. En som håller brösten på plats, inte skär in någonstans, som andas bra och som känns stabil. Funktion, komfort, stöd och design ska gärna gå hand i hand. Det är också med de ledorden de allra flesta tillverkar sportbh:ar.

Den tyska underklädesaffären Hunkemöller tänker lite annorlunda. Det blev jag varse då jag gick in i deras butik i Nacka forum. Bland några olika sportbh:ar av mer eller mindre normal karaktär hängde sedan denna sportbh med pushup effekt:

hunkemöller

Såhär marknadsför de bh’n på sin webb, översatt med google translate då min tyska inte är smashing:

”Om du idrottar, är en bra behå ett måste! Och genom sportunderkläder med push-up effekt ser du också i sport-bh nu otroligt bra ut. Det ger optimal komfort och säkerställer tränade för korrekt stöd. • Så sportig. Så sexig. Så du! • push-up effekt • Medium stöd (nivå 1)”

Det är inget skämt. Det är på riktigt.

Låt mig vara ifred med sexism, budskap om att vara sexig och att se otroligt bra ut. Prata inte till mig med ord som säger att jag borde tycka det är viktigt att jag känner mig sexig i min sportbh. Bara gör inte det. Låtsas inte som att en sportbh med pushupeffekt ger mig det jag bäst behöver när jag ska bygga en stark kropp som klarar allt jag vill att den ska klara.

sportbh

Kan vi inte bara göra något åt det här så att man slipper BLI TOKIG när man går in i en butik? Kan vi inte bara sluta skapa, marknadsföra och köpa sånt här skit?

Vad gör vi åt de här dumheterna?

 1. Alltså Sofia, om jag inte minns fel gjorde Panos en sån där kalsong för ett par år sedan…..Tror inte att det var en supersucce då…Ang bh, nä inte min grej men eftersom jag är i Tyskland på retail tur då och då för att se vad just tyskarna vill ha, då är det just detta som är stort i Tyskland….man kan säga att yoga är enormt stort och lågintensiv träning är tongivande. Visserligen börjar crossfit och mer högintensiv träning ta fart men dom är flera år efter Sverige. Du skulle gilla att åka på dessa resor, jag kallar dem också ”retailsafari”
  Trevlig kväll

  1. Det skulle säkert vara grymt! Personligen har jag inga problem med lätt padding/stöd i sportbh:ar, som är anpassade för yoga/styrketräning. Drop Of mindfulness gör fina sådana linnen och toppar, lululemon (favvosar) likaså. Det jag blir tokig på är den här inställningen att jag ska vilja ha pushup för att se bra ut och känna mig sexig.

 2. Jag känner riktigt hur jag tempar här nu, vad är de för skit!!!
  Jag hoppas innerligt ingen köper sånt. Varför skulle jag vilja se sexig ut när jag tränar. Är så trött på att allt handlar om sexigt hit och dit :/ Ja, vad gör vi åt de?! :S

 3. Trots budskapet om att den ska vara stadig skulle jag vara orolig att de skulle hoppa ut (jag har ju inte det problemet då 🙂 ).
  Jag skulle inte köpa. När jag tränar vill jag att kläderna ska sitta bra. Hålla in. Kunna svettas i. Sexig vill jag vara när jag är nyduschad.

 4. Alltså jag har storlek lite större på hyllan och brösten skulle skumpa och hoppa och fullkomligt trilla ut under träningsrelaterade aktiviteter i den där. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att köpa en sådan sport-bh. Absolut inte för funktionens skull och absolut inte för att vara sexig. No way.

 5. Alltså, det är sjukt, utan tvekan.
  Men ännu sjukare är att det nog kommer sälja. Rätt bra. De som pushar upp på gymmen finns redan, många, och hur de lyckas idag är ett under. De lär ju inte ha vanliga sport-bh-ar iallafal.. Låt oss inte heller sticka under stol med att många som tränar lite extra hårt har ett lite extra stort behov av att se extra ”bra” ut och snygga bröst är ju en del av ”idealet”.
  Många, men absolut inte alla. Eller majoriteten. Men en grupp kommer gilla den där, tror jag.

  Inte jag. Inte du.
  Och… Dyker den upp på någon träningsblogg jag följer så finns stor risk för den där ”avfölj”-knappen.

 6. Jag vill gärna se så snygg ut som jag kan för det mesta. UTOM när jag tränar. Då vill jag svettas och ta i. Och det är liksom inte förenligt med snygg. Själv är jag gammal nog att strunta i idealen. Brukar berätta för mina döttrar att mina bröst var för stora när jag gick på gymnasiet – för på 80-talet skulle man vara plattbröstad, för att sedan vara för små på 2000-talet. Däremellan var de kanske lagom ett tag. OBS! Samma bröst, som hela tiden varit ungefär lika stora (de har kanske blivit lite mjukare med åren :-)) har varit fel men på olika sätt. SJUKT! Tack för att du skriver detta. Jag hoppas att mina tonåriga döttrar läser. Och några av deras kompisar som valt att förstora brösten – endast 18 år gamla.

 7. Victoria secret har en ny kollektion med sportkläder och deras BHar har oxå push-up. Jag köpte 2 i höstas och de är bekväma, ger ett bra stöd och kostar bara kring 350 kr. Kan inte påstå att jag känner mig särskilt sexig när jag använder dem, har nästan alltid push-up till vardags… tycker möjligtvis att jag får lite bättre hållning när jag får lite byst, annars tänker jag inte mycket på det. Men kan förstå allas reaktioner, varför push-up i gymmet? Uppenbarligen finns det en efterfrågan, Victoria Secrets kollektion är superpopulär!

 8. Men öhhhh. Jag är faktiskt ganska likgiltig till allt tröningsmode, kör med mina 3/4-tights och svarta linne år efter år efter år….tycker att träningskläder ska vara praktiska, punkt. Känna mig snygg pga kläder kan jag göra nån annan gång, det som är snyggast med träning är muskler och svett! Nej låt oss vara ifred på gymmet och skona oss från Push-up. Men vad man gör åt det…? Det hänger ju ihop med hela samhällets idealisering och sexering av kvinnor som är en knäckfråga.

 9. Vad trött man blir!!! Ska inte en sportbh hålla in så det blir lätt att träna/hoppa/springa !??
  Sexig?? Man ska väl se tränad ut dvs svettig ?? Det kan vara sexigt tycker jag ..

 10. Undrar om designern är kvinna. Om så är fallet undrar man hur många steg hon sprungit i skogen med C-kupa och en push-up. Det skulle sluta i en whiplash skada direkt efter uppvärmning……..

 11. Hehe, jag med mina bröst modell större skulle kunna extraknäcka som glam-modell i den där sportbehån. Min sportbh är så långt ifrån sex och push-up man kan tänka, däremot är den grym på att hålla min rätt omfattande hylla på plats, det är ju det man är ute efter i en sport-bh… eller? 😉

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!