Välkommen till din nya favoritblogg!

Snyggt och rent

Igår blev vårat hus storstädat med fönsterputsning och allt. Jag är helt orimligt lycklig över detta faktum. Och att städfirman kommer tillbaka varannan torsdag från och med nu.

image

Det är klurigt det här med städning hemma. Jag är så himla kluven, på sätt och vis, eftersom städning ofta är dåligt betalt kvinnojobb, som jag i sig inte vill stötta. Men å andra sidan är jag också av åsikten att det är bra med nya vita jobbtillfällen, och att en hel massa nya bolag startat i och med rutavdrag är bra för alla. Många av dessa bolag drivs dessutom av just kvinnor. Och jag har själv städat, kontor och trapphus och tyckte det var toppen de månader jag gjorde jobbet – eftersom jag just hade jobb och inkomst.

För oss kommer det här göra stor skillnad. På helgerna kan vi umgås, handla mat, laga mat och träna. På vardagarna slipper vi ha dåligt samvete för att vi inte hinner med. Men vi kommer hinna det vi vill. Återigen, detVi har köpt oss tid, helt enkelt, och jag är så himla tacksam för att vi kan göra så.

 1. Jag skulle också vilja anlita hemstäd och jag stöttar de som har hemstäd till fullo. Men framför allt skulle jag mer än gärna leja bort tvätten om det fanns någon ”hemservice” med folk som kommer hem till en och tvättar, torkar, viker och bäddar rent i sängen…

 2. Jag har haft städhjälp sedan vi fick barn för drygt två år sedan och jag tänker att om man inte köper billigaste tjänsten, så borde den som faktiskt utför jobbet få vettigt betalt. Det är inget fult med att låta någon annan städa ens hem. Personen i fråga har jobb, kan betala skatt och får pension och sjuklön. Detta förutsatt att du anlitar en seriös firma såklart!

 3. Varför finns det en sådan kluvenhet inför att anlita städhjälp när det är helt OK att anlita t.ex. en målare? Måla är också något som de flesta kan klara själv. Ofta hör man ”vem städar hos städaren”? Vem målar hos målaren då? Och vem passar förskollärarens barn? Konstigt det där med våra värderingar inför olika tjänster.

  1. Jag tror att det är just det att städyrket varit typiskt för kvinnor, och är mer lågbetalt än exempelvis en målare eller en trädgårdsmästare. Men så länge man köper vitt av ordentligt bolag känne rjag att jag kan ta klivet över den tröskeln.

   1. Jag har under mina barns uppväxt (de är nu i övre tonåren) mer varit kluven av den anledningen att jag tycker att det finns en poäng med att de lär sig att själva ta reda på allt stök. Att man får hjälpas åt i en familj. Nu tycker jag inte att jag lyckats allt för bra, deras rum ser ofta för hemska ut och allt ska fortfarande göras ”sen”, vilket gör att jag som har lägst toleransnivå ändå blir den som rycker in då och då..

    1. Stöket får man ändå fixa själv- mån måste plocka inför städningen och det är det som vi försöker lära ut till våra barn: när man lekt färdigt så då plockar man in lego eller vad det nu må vara.
     Våra städare är en man och en kvinna, så det behöver inte vara kvinnojobb!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!