Välkommen till din nya favoritblogg!

5 rekommendationer kring din träning

Jag promenerar långa sträckor utan mobiltelefon. Utan podcasts, utan kamera, utan anteckningsblock. Det är aktiv återhämtning av min hjärna, som behöver mer lugn och ro. Det är härligt och de lämnar mig stärkt, promenaderna. Tiden för reflektion.

Den här listan med de korta rekommendationerna liksom landade in och pockade på min uppmärksamhet. De ville ut, bara sådär som de är, i en slags väldig mix. jag har en känsla av att det kan bli fler delar, det har jag.

1) Din heliga kropp

Din kropp är din och den enda du har. Behandla den med den respekt den förtjänar, träna inte med sjukdom i kroppen, håll återhämtningens fana högt och våga lätta på träningen om kroppen ger signaler på att något är fel. Handen på hjärtat – de flesta kan skilja på ”dåligt ont” och ”inte värt att bry sig om stelhet”.

2) om uthållighet

Du bygger din uthållighet genom att träna lång distans. Tiden du spenderar och sträckan du avverkar i en lugnare uthållighetsträning bygger, oavsett gren, grunden för att därifrån kunna utvecklas och kunna hålla högre tempo. Utan lugn distansträning är det svårt att skapa en bra uthållighet.

3) En träningsdagbok eller anteckningar kan ge dig svaren

Känns det som att du alltid blir sjuk efter en viss sorts pass? Vad marklyfte du i hur många set för sex månader sedan och hur mycket styrketräning ligger som grund till längre distanser i din löpning? En träningsdagbok eller om så bara anteckningar har ofta svaren. Att kunna se olika pass i perspektiv över tid är värdefullt och du slipper gissa. När, vad du gjorde, hur du gjorde, hur det kändes och/eller faktiska siffror är bra grejer att notera!

4) Ökad träningsvolym och träningsintensitet kräver längre återhämtning

Bara så.

5) att bli snabbare och att toppa Formen

Känn på formen inför ett lopp genom att springa/ cykla / simma etc halvlånga intervaller något snabbare än tänkt tävlingstempo. Ett träningspass kan vara tre sådana kortare etapper med lugn aktivitet mellan. För formtoppning gäller att skruva ner på träningsvolym in mot lopp/tävling, veckan innan bör du ha sänkt volymen till runt 40-50% av normal belastning.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!