Välkommen till din nya favoritblogg!

CRAFT Cykelbyxor

Crafts cykelbyxor har testats hårt nu i några månader, och här kommer en rapport på senaste modellen jag testat, Craft performance tour shorts.

Jag kör allra helst cykling och spinning med cykelbyxor med paddning. Helt enkelt för att det är skönare så! Crafts cykelbyxor för våren och sommaren 2012 ser ut som söta karameller. Designen är kul, läcker och tar plats. Jag gillar kläder som kommer med utmärkt design och funktion, de gör att jag känner mig proffsigare som cyklist.

På Craft har man produktutvecklat till denna säsong och bytt ut resåren på benslutet till ett mer smygande avslut. Tyget blir tunnare och tunnare och har lite lätt ”gummibeklädnad” insida. Bensluten sitter kvar bra, hasar ingenstans och utseendet blir snyggare än en skarp kant med resår som skulle kunna skära in. Just den här detaljen tycker jag gör hela skillnaden mot tidigare kollektioner. Bra där!

Paddningen i grenen är väl formad, och håller för flera timmars cyklande utan att ”sjunka ihop”. Jag har testat cykelbyxorna såväl med och utan underkläder – sådär som ”riktiga cyklister” cyklar och tycker att komforten är kanon.

Tyget är elastiskt och åtsmitande men samtidigt lätt mot huden. Craft kallar det för 4-way elasticity, och det har kompressionsliknande egenskaper. Jag har cyklat i princip varannan dag i tre månader, tvättat byxorna sanslöst många gånger och vält i skogen säkert ett trettiotal gånger. Trots detta ser cykelbyxorna sprillans nya ut. Gott betyg på kvalitén!

Cykelbyxorna från Craft i den här modellen finns i svart/rosa/gult, svart/vitt/rött och svart/svart/rosa för tjejer och svart/vitt eller svart/svart för grabbar och i det här utförandet är de avskurna med hög midja.

Crafts cykelkläder finns exempelvis på Sportamore som alltid har fraktfritt och fria returer. Just nu finns cykelbyxorna i svart/vitt för tjejer,  för 599 kr till skillnad från ordinarie pris om 999 kr. En bra chans! Även den något mindre bearbetade serien ”Active” från Craft är det rea på, nedsatta svarta cykelbyxor nu för 299 kr. De har också de sköna bensluten.

Uppdatering: Det pågick/pågår en genomskinlighetsdiskussion i kommentarsfältet, här nedan kommer mitt bildbevis på att de på mig, inte är genomskinliga. Jag kör här au natural om man så säger, och jag tycker inte att det syns någonting mer än en rosa cykelrumpa. Eller snarare, det syns ju inte att jag har svarta trosor under eftersom de inte är där. Det är ett foto taget utomhus, i solljus och jag försöker inta en väldigt av tyget stretchande pose! vad gör man inte för sina bloggläsare va?

Rumpschock!

 1. Jag upplever alltid att cykelbyxorna trillar ner efter några användningar och när man cyklar långa sträckor. Har Craft löst detta nu? Eller är det bara fortsätta med hängslen? Dock inte alls något emot hängslen. Men utan har oftast ett trevligare pris och har man fler så slits dom ju inte lika snabbt.

  Dags att beställa nya nu inför 150 mil på två veckor. Måste ju hinna sitta in dom lite innan också.

  1. Jag tycker att det nya tyget är annorlunda! Eftersom det sitter fast bra på benen har byxorna liten enledning att röra sig någonstans. Jag gillar personligen de utan hängslen bäst, så mkt enklare vid eventuella toastopp. Så svaret blir att för mig funkar de bra, upplever inget nedhasningsproblem!

 2. Supersnygga dessutom!!

  Jag hade stora problem att hitta korta tights nu inför sommaren eftersom alla hade gummiresårer som skar in på låret. (Varför tror de att tjejer som cyklar har små lår?)

  1. Ja men jag veeet! Detär därför de här är så bra! Jag har dem i medium, förra upplagan tryckte resåren in i musklerna (och det andra) men inte nya förbättrade versionen! Toppen!

 3. Jag har dem också. Gillar dem men tycker de är för genomskinliga i det rosa tyget, man ser rakt in på sidan av låret så att cykla utan ett par rejäla boxertrosor är inte att tänka på! 🙂

  Vilket leder till problemet med skav av troskanten…

  1. Jag kör utan, har inte tänkt på det, vad ser man, ett lår liksom? Allt är ju hudfärgat anyway! Tror prinsen hade reagerat om jag sprungit (cyklat) omkring och nakenchockat!

   1. Haha, jag håller med! Vad är det för farligt att se ett lår/höft? Det beror på lite hur tajt de sitter, hur genomskinliga de blir i färgtyget, men jag tycker inte det stör. Och klart man kör utan underkläder! Bra grundlig recension Sofy!

    1. Jo fast det rosa går ju upp över hela rumpan… och sitter du framåtböjd så ja, då ser man liksom röven om man inte har trosor. Ni gör såklart som ni vill. 🙂 Jag väljer alltid trosor när jag har just de byxorna.

     1. Nu får du bestämma dig, är det röven eller är det låren man ser? Det låter som om du kanske får ha en större storlek då så de inte töjs ut så mycket. Eller att ha en annan typ av byxa kanske. Att ha underkläder under är ett big no no 😉

 4. Karin: Det är det rosa tyget. 🙂 Det sträcker sig ju hela vägen. Jag har medium på dem, tror inte jag ska ha large, då är det första gången i mitt liv? Medium är lagom över resten så att säga, alltså i passformen.

  Som sagt- jag gillar dem i övrigt. Attackera inte som att folk inte får komma med konstruktiv kritik. Jag använder dem men det tyget kan de gärna ändra till nästa kollektion.

 5. Jag tyckte det här var så spännande, hihi, så jag var tvungen att lägga upp ett foto i min blogg. Det kanske bara är mina som är såhär? Isf är det ju bra att veta, då ska jag skicka tillbaka dem.. 🙂

  1. Kul grej! Jag ska genast uppdatera med bilder på min rumpa, jag tror att det är ett ganska lokalt problem du har!

 6. Nej jag bara tyckte det var roligt att när vi undrade varför låren inte fick synas, då var det plötsligt röven som var i fokus 😉

  Men kanske ska tillägga att det är allmänt känt (?) att cykelkläder oftast är lite små i storlekarna. Jag har ju Craft både cykel och löpkläder, och jag har en storlek större i cykelkläderna än löpkläderna. Det funkar för mig. Men det kanske bara är jag? Mina passar fint 🙂

  Kul med bildbeviset Sofy!

 7. Jag måste nästan testa ett par nu. Det enda plagg jag fått kassera är ett par Craft löpartights där man ser underkläderna igenom. Jag har Newline cykelbrallor och de är lösa i midjan och tajta om låren- värdelöst !

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!