Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips bra restauranger Reykjavik Island

Nyss hemkommen från Reykjavik och Island tänkte jag ge er tre tips på fantastiskt bra restauranger! Överlag är Reykjavik restaurangtätt och maten håller god klass, uppläggen är vackra, råvarorna fina och priserna inte alls särskilt dyra. Jag skulle till och med säga att det är extremt prisvärt om man jämför med Stockholm.

The Fish Company. Här åt vårt sällskap (tre personer) två alternativ av avsmalningsmeny, en trerätters och en fyrarätters middag, som bestod av rätter inspirerade av Reykjavik och hela Island. På en stor post-it tavla vid ingången har gästerna gett sina kommentarer. På min lapp skrev jag: fantastisk mat, underbar atmosfär! Inredningen med en total mix av allt med spännande små överraskningar återfanns också i maträtterna med lekfulla smaker som gifte sig fint. Servicen var godkänd men saknade det lilla extra, dock presenterades all mat noga, vilket alltid är kul. The Fish Company ligger i slutet av gågatan, till höger på Grofartorg, torget som avslutar gågatan ner mot hamnen. En upplevelse för mer än smaklökarna.

Rub 23 är en relativt nystartad restaurang med dubbel inriktning. Sushi och fisk/kött i olika rubs. Du väljer din fisk/ditt kött och en rub du vill ha och du har smaker från världens hörn att välja bland. Stilren vacker restaurang med höga ambitioner på kök och service som nådde hela vägen under vårt besök. Vi åt sashimi, sushi och lammfilé i rub benämnd garden herbs. Otroligt gott! Rub 23 ligger på Aðalstræti 2, nästan tvärs över gatan från tidigare nämnda Fish company. Absolut värt ett besök, funky, fresh and full of flavour!

Fish Market var vår Islandsresas bästa middagsupplevelse trots att restaurangen hade mycket att leva upp till. Vi åt avsmakningsmenyn och fick in fyra förrätter, tre varmrätter och en efterrätt som även den innehöll flera smaker. Välkomponerade rätter med modern twist, vacker inredning, utmärkt trevlig service – här föll allting på plats. Val, torsk, musslor, lax, lamm, revbensspjäll…Mina varmaste rekommendationer! Fish Market ligger på Adalstraeti 12, ett stenkast från Rub 23 i ett av Islands äldsta hus och har även en systerrestaurang som är relativt nyöppnad, den går under namnet Grill Market.

Samtliga dessa tre bra restauranger i Reykjavik serverar både lunch och middag, det kan vara värt att boka bord några dagar i förväg.

Prisnivåerna då? Vår avsmakningsmeny på Fish Market gick på ca 450 sek per person, det vill säga, riktigt billigt! Tre rätters specialkomponerad meny på Fish Company gick på ca 380 sek och prisnivån var ungefär densamma på Rub 23.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!