Välkommen till din nya favoritblogg!

Crafts nya underställ

**Inlägg i stolt reklamsamarbete med craft sportswear**

Har du startat en dag i en fjällstuga någon gång? Gläntat på gardinen, nickat förnöjt. Underställsväder. Har du dragit på ett klassiskt svart underställ med den vita loggan vid halsen och gjort dig redo för en aktiv dag?  Känt dig trygg med ett ”lager 1” som gör jobbet med funktion? Då är vi två. Det har jag gjort så många år. Det har varit fint.

Underställ med kort arm och med lång. Underställ under tights. I hallen står grövre löparskor redo för en dag som är min. Som kan vara din. Först fjällfrukost, som sig bör. Naturen är vacker och vild, kräver sin energi.

 

Åre, oktober 2015. 40 år och två miljoner underställ senare. Min samarbetspartner Craft har gett det klassiska Craft-understället en helt ny skepnad. Jag gör min gröt med fjällutsikt i melerat, sömlöst, följsamt, rundstickat. Med bodymapteknik vilket är fancy ord för en tunnare stickning där jag behöver högre grad av fukttransport.

Craft active comfort gör jobbet med funktion och det gör det snyggt. En uppdaterad känsla. Lenare, skönare. Det gamla känns plötsligt gammalt och framtidens varje-dags-underställ är här. 

Naturen kallar. Russinen i fickan, är du redo?

craftactivecomfort-5

I naturen är lätt att vara. Jag sänker mina axlar när för årstiden ljum oktobervind tar tag och håret fladdrar över panbandets kant. Dubbelknut innan jag sätter fart på led med de klassiska röda korsen i blick. Pulsen slår och hjärtat pickar, varslar om att det sköna andetaget, det andra, det är nära. Flyttar snabba fötter på vattentung mark, hoppar, leker, busar i zick-zack för att sedan kliva rakt ner i vätan. Hej naturen. Jag ler åt våtvarma tår som också här har muskelminne.

Att koppla bort och tona in går på automatik. Jag slösar med kraften i en fartökning i backe. Inte det mest löpekonomiskt smarta, men träning bygger på ansträngning, ger resultat. Det oväntade obekväma ger ett leende i nedförsbacke och ett nytt personbästa till våren. Kanske. Om de där intervallerna springs. I naturen är lätt att vara och idag är njutningens dag. Russin, röda kyss och sneda granar. Vindpinade björkar och hal spång. Kilometer staplas på hög, branter klaras av och myrar passeras. Efter någon timme öppnar naturen upp.

 

craftactivecomfort2-12

 

craft underställ

Andas in. Landar på nytt, fäster mina skosulor i underlaget. Andas ut. Vattnets kraftfulla virvlar dånar och dränker omvärlden. Jag hör inget, men allt jag behöver. Min kropp är varm och torr, min blick lugn och pigg. Några sekvenser med lika delar lekfullhet som njutning, för att jag kan och det går. Där mitt hjärta slår glatt är lätt att vara.

Jag avslutar mjukt och tar mig in till fjällutsikt. Tights av, underställ kvar. Duschen som får vänta. En våffla med grädde, iskallt vatten, en saftig apelsin. Sällskapet njuter och dagens runda sammanfattas i adjektiv som dansar. En vadstretch blir en diskussionsrunda, blir en kram. Har du dröjt med en dusch i klassiskt svart underställ med vit logga vid halsringning någon gång?

Då är vi två.

craftactivecomfort2-9

craftactivecomfort-6

Jag inväntar duschenergi i en klassiker i nytappning. 350 kr per del. Craft active comfort kommer i friska uppdaterade färger och med form och funktion i världsklass.

I naturen är lätt att vara. Glänta på gardinen, le nöjt när du konstaterar det uppenbara. Underställsvädersperioden är här.

craftsamarbetemed-1

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!