Välkommen till din nya favoritblogg!

Kall rumpa, fryser om baken – tips för dig

Hur gör man för att inte bli kall om rumpan och frysa om baken vid vinteraktivitet? Som jag funderat på det. Du med, det vet jag. (Uppdaterat 2018!)

kall rumpa – alla tjejers mardröm

Där tjejer fryser som mest, om rumpan, finns ingen extra värme eller support i de allra flesta underställ. De trollar dock bort fukt bra och kroppen hålls torr under såväl löpning som längd eller utförsåkning. Man är torr men kall! Jag har förr kört med dubbla underställ, eller med överdragsbyxor i tunn fleece under skidbyxor eller löpartights. Jag fryser dock nästan alltid om rumpan ändå, och det är först när man kommer in som man inser man hur kall man faktiskt är.

Grabbar i min närhet har aldrig fattat det där, men alla tjejer vet precis vad jag pratar om. Det är som att fettet är för tjockt för att det varma blodet ska kunna nå ut till hudens yttersta lager och värma upp det. Man blir kall om rumpan. Fryser om baken. Onödigt och dumt.

bästa Tipset till dig som fryser om rumpan: köp dessa och säg hejdå till kall rumpakall rumpa, fryser om baken vinter

En grabb har fattat. Jan startade Röjk för några få år sedan. Röjk gör smarta funktionella plagg för främst skidåkare, och tack vare Eskimo Quads – klassiska Mammelucker – höll jag mig varm under helgens skidåkning i minus 23 i Åre.

Tro mig – jag har testat runt, då detta knappast är ett nytt problem för mig. Jag har levt skidåkning mellan åldern 12-22, åkte i fartdräkt då. Ni vet – utan överdragskläder. Och frusit om rumpan till förbannelse. Jag gillar att tipsa om grejer jag stöter på i min verksamhet och en sak är säker,  ni får varmare rumpa om ni shoppar ett par Röjk Quads. De är tätare vävda än andra liknande byxor på marknaden som jag sett. Har varm och mysig insida. Perfekt längd. Och gör jobbet som inget annat plagg gjort, enligt mina erfarenheter. Jag kombinerar dem med ulltrosor och håller mig varm. Fullträff!

TRE steg till varm rumpa:

Steg 1: trosor i ull:

STEG 2: Underställsbyxor i ull: (mina favoriter är bergans fjellrapp)

STEG 3: Det varma lagret, eskimo quads eller annan byxa med dunfyllning/primaloftfyllning – ELLER DUNKJOL!

 • Eskimo Quads dam (outnorth)
 • Elevenate skidshorts, värmande shorts under skalbyxor / skidbyxor
 • DUNKJOLEN är en fantastisk uppfinning som SKHOOP, Åreföretaget, var först med. Så fort jag ska göra grejer ute som jag kan ha täckkjol till så har jag det. jag är särskilt förtjust i just SKHOOPS dunkjolar då de håller hög kvalitet, och jag vill supporta kvinnligt företagande från Åre!

röjk fryser om rumpan

hur klä sig vinter fryser om rumpan

kall om rumpan vinter

Inga mer kalla rumpor. Ingen fryser mer om baken. Här hittar du dem hos outnorth (adlink)

 1. Jag såg de här, precis efter att jag beställt Houdinis Mix Mid Tights, som jag också hört gott om. Det får bli Houdini i år och så kompletterar jag med Röjk till nästa säsong – har exakt samma problem som du och alla andra. Nästan som att rumpan är helt skild från kroppen, den blir verkligen totalt iskall. Läskigt. Hoppas det blir ändring i år!

   1. Jag kör också Houdini Mix Mid. Har funderat på ett par till, men kanske man skulle testa dessa annars. Kan ju aldrig bli för varm om rumpan liksom!

  1. Normala skulle jag säga, jag kommer i small men medium passar bättre. Small borde funka bra på dig. Kul att fler upptäckt dem!

 2. Bra grej! Söta var dom också. Fjälliga. Menar du att dessa värmer bättre än knälånga fleecebrallor? För det brukar jag köra med! Men vid -23 är det svårt att inte frysa…

  1. Jag tycker det! De här är täta på ett annat sätt, fortfarande mjuka på insidan med fluff, men sen tätstickade på ytan. Tjockare än fleece.

 3. Ja, det är konstigt att ingen har förstått tidigare att göra rumpvärmarprodukter för tjejer. Det är ju på ett sätt självklart att vi har sämre blodcirkulation på rumpan och baksidan lår (jag fryser lika mycket där). Det är ju celluliter ett levande bevis på..

 4. Åh, vilket bra tips! Jag som hade på min önskelista att du skulle skriva något om hur man kan tänka när man ska klä sig/köpa kläder inför alpin skidåkning, detta är ju toppen! Om man som jag tidigare åkt ca 1 vecka/säsong men nu tänkte köpa egen utrustning och åka oftare. Tips och trix att tänka på vid inköp av kläder men även utrustning vore guld! Typ vart/när på säsongen hittar man bra erbjudanden, vilka märken – vilka egenskaper osv. Du är som ett helt kompetent uppslagsverk när det gäller just utrustning och kläder tänker jag 🙂 Du kanske redan skrivit om detta?
  Tack för en så fin blogg!

  1. Hej Agnes! Tack för beröm!du kan söka på skidåkning och hitta en del, men bra idé om guide. Det fixar jag!

 5. Letar oxå efter något som kan värma rumpsn. Blev glag när jag såg din sida. Jag fryser slltid om rumpsn när jag åker ländskidor,även om jag är rejält svettig i övrigt. Fungerar dessa mammelucker under ett par skidtights. Kör med underställ och skidtights. Det blir inte för tjockt? Ska köra tjejvasan och är trött på att frysa om rumpan.

  1. Det beror ju på hur kallt det är i övrigt, och hur tjocka/varma de andra lagren är, men generellt skulle jag säga att det nog skulle fungera bra, dvs inte bli för tjockt. De är en bra investering och funkar från alpint till vinterpromenad. Kul att du hittade hit, häng gärna med framåt!

 6. Ligger i sofaen og prøver å tine opp etter en dag på i bakken i Åre. (varm dusj er utført- drømmer om jacuzzi;-)
  Det var ikke såååå kladt i luften bare -8, men lår og rumpe er is etter stolheiser!
  Tusen takk for tips, bestiller en med det samme.

 7. Å, varför såg jag inte det här tidigare! Ska åka öppet spår på söndag och det ska vara kallt. Fryser alltid om rumpan.. Tack för tipset!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!