Välkommen till din nya favoritblogg!

Med småbarn i Åre, vår story.

Vi besöker Åre med småbarn. Två ettåringar med varsin mamma och pappa som är snödyrkare och rest upp till Åre för att fira lucia, och testa skidor på skidtestarhelgen.

Normalt åker vi bil till våra skidresor, men har valt att utmana oss själva med att testa tåget. Med en liten sedvanlig SJ-försening angör vi Åre torsdag eftermiddag. Boendet är bokat till Brunkulla, Skistars centralt belägna lägenheter intill VM8:an. Åre möter med frostig kyla och härligt torr fjälluft. Det biter i kinden men glittrar i blick. Äntligen är det säsong igen!

Samtliga föräldrar i vår ekvation ville ha maximal skidtid. Ett excelark för skidåkning uträknad på minuten hängde i luften, men vi landade i en ”förmiddag/eftermiddag/kvällsåknings-lösning” med alternerande åkning med kompis eller partner. Det är upp till varje resesällskap hur man får till det där, men jag förordar rättvishet och också att nyttja möjligheten till kvällsskidåkning och att barnvakta åt varandra!

Ettåringar och många minus är inte världens bästa kombination, men Åre gör det ändå ganska enkelt att fylla de timmar som inte (kan) spenderas i backen. Bor man som vi, alldeles nära centrum är möjligheterna många. Ta med en åkpåse, varm overall, varm mössa och varma stövlar om barnen kan gå. Missar man något finns det flera bra shoppingalternativ även för riktigt små barn. Mer i Åre än andra svenska skidorter.

Varm choklad och apelsin på barnvänliga (det finns leksaker, kritor och utrymme för barnvagnar) Banhof Café är ett bra stopp på promenaden där man med fördel passar på att köpa kvällens middagsingredienser på någon av Åres matbutiker. Shopping, butiker, caféer och utomhuslek i all ära.

Jag älskar skidsemester för lugnet. För den sociala samvaron, möjligheten att skrota runt i underställ en hel dag och lägga upp fötterna på vardagsrumsbordet. Skidsemester ska vara så, och det vill vi föra vidare. Små toddlers halkade runt vardagsrumsbord, sa hej och titta och den där med förtjusning. Boendet blir viktigt när man har med sig små barn. Välj centralt, och välj rymligt. Boka med sänglinne och städning, för er extra semesterkänsla. Ni har fullt upp ändå. Njut och lägg tiden där den räknas.

skidresa åre småbarn

I vår lägenhet blev kramar ibland synonymt med brottningsmacth. Röd och blå outfit gjorde det hela komiskt.

Vi åt gott hemma. Enkel mat för föräldrar som varit skidåkare som mjölksyrepressat och lekledare under samma dag. Nyttjade kvällskidåkning inte till 24 men till 21, magiskt blått sken på vuxendate som har blivit svår att få till det senaste året. Småbarnsföräldrar kräver sin sömn och rödvin är en fin bonus på svängar som träffade rätt. Åres backar bjöd på ovanligt välpreparerat för årstiden. Skidåkarglädjen total. Med nya skidfavoriter från testhelgen packade och lämnade vi Åre med ro i själen, alpinendorfiner i blodet och en längtan om snar återkomst.

Tips för skidåkning i Åre med lite större små barn kommer senare i veckan. Då ger jag tips på var man kan bo, härliga åk, och kvällsskidåkningsäventyr!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!