Välkommen till din nya favoritblogg!

Kläder för löparläger

Jag fick en fråga kring klädsel i ett tidigare inlägg om löparläger i Ramundberget, och jag tänkte att den frågan kanske kunde vara intressant för fler. Hur packar man för löparläger i fjällen?

Här är grejerna jag skulle se till att ha med!

Lätt och tunn allroundjacka från Norröna, sportbh från Casall, geldrink från Maxim (för längre pass), löpartights (långa för löpning i terräng, korta för eventuella intervallpass på grusväg/stig/asfalt), långärmad funktionströja – min favorit heter Craft performance longsleeve tee, funktions t-shirts, lager 2 tröja om vinden blåser hårt och det är småkallt (om inte annat är det mitt bästa plagg att bara mysa omkring i). En underställströja (lager 1) kan också vara vettigt att ha i packningen, de har ju lång ärm och håller värmen bra. Strumpor, löparskor som gillar terräng och ett par som gillar grusväg (de flesta märken har skor för terräng, jag springer fjällterräng i trailskor från Adidas just nu, intervaller springer jag i Sauconys lätta modeller Kinvara eller Grid Type A).

För längre pass kan det vara bra att ha med en lätt löparryggsäck, men det är inget måste så länge du annars har lätta lager som kan skalas av och knytas runt midjan. För en längre tur skulle jag satsa på funktions s-shirt och en riktigt tunn löparjacka, Norrönas här ovan eller Crafts Featherlight jacket som ni ser nedan. Den är supersupertunn men står emot en regnskur utan att för den delen vara en skaljacka. Jag gillar!

Vatten går oftast bra att dricka från klara fjällbäckar – i alla fall så länge vattnet är i rörelse, vätskebältet kan därför stanna hemma, då är det mer viktigt att man kan bära med sig någon form av energi. Gel och någon liten bar tar liten plats, om det fungerar med löparens mage.

Mjuka brallor för frukost/hotellrumshäng, någon skön ”dra på sig efter träning”-tröja och någon outfit för kvällens middagar hör också hemma i packningen.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!