Välkommen till din nya favoritblogg!

Vårens cykelmode hos Stadium

stadiumbanner

Att cykla är socialt och härligt, ett väldigt bra sätt att skapa mer aktivitet och rörelse i sitt liv. Precis det – mer folk i rörelse – är Stadiums vision, därför jobbar de aktivt med frasen join the movement och har gått in som huvudpartner till Vätternrundan.

Cykling är kul och med cykelkläder fungerar det precis på samma sätt som med andra träningskläder. Nya snygga outfits kan höja motivationen. Samtliga outfits i filmen nedan och på bilderna finns nu i Stadiums butiker över landet och online.  När ni klickar igång filmen ser ni tre outfits i tre olika prisklasser som alla gjorde och gör mig riktigt sugen på att bege mig ut på två hjul.

Film: Vårens cykelmode hos Stadium


cykelmode

För att du ska gilla att cykla krävs en cykelbyxa med pad i grenen, en så kallad bib. Det är helt enkelt inte särskilt skönt att cykla utan, särskilt inte om du tänkt rulla några mil eller några timmar varje vecka. På samma sätt är det bra med cykeltröjor. De har fickor bak på ryggen vilket gör det lätt att få med sig det där man kan komma att behöva. En ny slang om oturen är framme, en banan, mobilen mm. Jag är superförtjust i att Stadium säljer cykelbyxa och tröja i setpris. Det gör det enkelt att komma igång rätt från början liksom!

cykel-6

cykelmodeEverest

På bilden ovanför har jag Everest cykelbyxa och tröja, som ingår i setpris för 499 kr.

Det är riktigt superprisvärt då både byxan och tröjan är skön och funktionell. Jag gillar båda varianternas färgsättning och är särskilt förtjust i ryggens skärning och hur fickorna är placerade. Ibland är de cykelkläder som har en mildare prisbild inte så bearbetade men det gäller verkligen inte denna tröja. Lika bra för långa pass som för cykelpendling eller kvällstur.

Om ni missade guiden kring kläder för cykling i vårväder kan ni kolla in den. Där pratar jag och Oskar, som ansvarar för cykelsegmentet på Stadium i Barkarby, om hur en komplett basgarderob ser ut för en cyklist. En bra vindjacka är mer eller mindre ett måste och här ser ni två alternativ till utöver den jacka som jag har när vi spelade in filmen (ja men scrolla upp och klicka igång den nu om du inte gjort det!)

  • Lila lite kraftigare vindjacka/regnjacka som fungerar perfekt mot ruskväder. Reflexer och fickor samt flexibelt tyg längs sidorna för bästa funktion. Märket är Craft.
  • Neongul lättviktsvindjacka från Everest, med reflexdetaljer och ryggficka. Den här jackan är suveränt prisvärd, en favorit i min cykelgarderob!

cykelmode-craftstadium

Lila jacka: Craft (finns endast i butik) // Neongul jacka: Everest adv bike wind jacket // Cykelbyxa: Craft velo bib // Benvärmare: Craft Vätternkollektion // Hjälm: Occano

Den outfit som jag väljer om jag behöver tagga till lite extra inför mina 30 mil den 18 juni, det är självaste Vätternkollektionen. Jag är superförtjust i rutmönstret med tonvikt åt blått som känns fräscht, glatt och liksom lite proffsigt? Vätternrundans logo finns på alla plaggen i kollektionen och passformen är på sedvanligt Craftvis jättebra. Du har redan sett hur den ser ut på om du kikat på filmen!

cykelmode 2016

Bibs 699 kr, cykeltröja 599, benvärmare 399, armvärmare 299, scarf 199 och keps 149 kr – hela kollektionen för Vätternrundan 2016 hittas i butik och online.

stadumjoin

Cyklar du mycket? Då vet du att det är bra att äga några stycken cykelbyxor. Om det är dags för dig att skaffa ett par nya kan jag varmt rekommendera Crafts vårnyhet Velo bib. Dessa har en ny skärning med hängsle mellan brösten istället för på sidan. Vid första anblick kan man tänka att det är lite underligt, men det är faktiskt både skönt och smart! Lösningen gör att hängslena aldrig känns och därmed heller aldrig upplevs som de är i vägen. Utöver denna innovation är själva padden i byxorna den bästa jag testat!  Velo bib finns just nu för 699 kr.

cykelmode-craftbibvelo

cykel-7

cykelmode-18

Vårens cykelmode i samarbete med Stadium – tankar och åsikter är som alltid mina egna! Tack till Jacob Richloow som producerade videon. 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!