Välkommen till din nya favoritblogg!

10 Pulshöjande övningar utan att springa

Pulshöjande övningar förknippas ofta med att springa eller med hopp. I nedan lista med tio pulshöjande övningar förekommer förvisso en del hoppövningar, men det stora flertalet gör det inte. Det handlar istället om att flytta mycket massa, sin egen kroppsvikt eller adderad, en längre sträcka och ofta med fart.

Det finns så många fler sätt att höja pulsen och därmed öka sin kondition än att springa och här kommer en lista med övningsval som ger fint pulspåslag och därmed är styrketräning för ditt hjärta.

10 pulshöjande övningar

Svingar. Kungen av övningar som stärker hela bakre kedjan och hjärtat när du håller på en stund. Välj en tung kula, var noga med magstödet och tryck från höften. Kan utföras med en eller med två händers fattning.

träningspass kettlebell

Burpees. Såklart. Kan utföras på många sätt, med kliv eller med hopp. Den stora förflyttningen mellan att ligga horisontellt till att hoppa/stå vertikalt och stor användning av benen är hemligheten. Ingen bild här, jag tror du kan den?

Mountainclimbers. Tempo med benen och stabilitetskrav på bålen. Jobba i perioder om 30 sekunder och du får garanterat upp pulsen.

plankor övningar

Roddmaskinen. Att sätta sig i roddmaskinen kan vara det bästa du kan göra för din kropp! Här använder du kroppens baksida med rygg och ben som båda är stora muskelgrupper, du kommer få en bra påverkan på hjärtat. Kör intervaller eller distans.

Upphopp. Alla övningar med krav på explosivitet kräver mycket av kroppen och pulsen ökar snabbt i upphopp och andra hoppkombinationer.

Woodchoppers. I woodchoppers förflyttar du en vikt diagonalt, uppifrån och ned, vilket likt svingar ger en stor rörelse genom kroppen.woodchopperFrivändningar. En av de mest pulshöjande övningar som kan göras med skivstång, i min mening. Styrka och explosivitet måste samarbeta. Jobba på medeltung vikt, 7-10 repetitioner och gärna i många set. Frivändningar är svårt att förklara i text, men kika gärna på denna film där jag visar frivändningar i ett pass som absolut är ett riktigt pulshöjarpass, utfört med skivstång och kettlebell.

 

Getups / reversed burpees. Precis som burpees är det förflyttningen mellan att stå upp och att ligga ned som är grejen. I en burpee kastar du dig ju ner på mage, för att sedan hoppa upp. Här sätter du dig på huk från ståend, rullar bak på rygg och tar med dig benen bakåt som om du skulle göra en bakåtkullerbytta. Du vänder sedan rörelsen och kommer upp till stående igen.

Björngång. Händer och fötter i marken och förflytta dig framåt i snabb takt, här blir pulspåslaget fort påtagligt.

Släde. Att trycka/skjuta en släde med vikt framför sig, eller dra den efter sig höjer snabbt hjärtfrekvensen, detta eftersom du jobbar hårt med benen och tvingas skapa anspänning genom i stort sett hela kroppen. Många välutrustade gym har slädar idag, tränar du ute, bind ett rep i ett eller flera gammalt/gamla bildäck och ha linan runt midjan.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!