Välkommen till din nya favoritblogg!

Styrka och puls – ett träningspass hemma med minibands och kroppsvikt

Här får du ett hemmaträningspass med minibands och din egen kroppsvikt! Jag gillar att ha tillgång till lite mer grejer, men det går absolut bra att skapa träning som ger nytta, välmående och ökar din styrka eller uthållighet (eller båda) med färre redskap. Jag brukar ofta rekommendera att äga en kettlebell och utöver det, mina minibands som jag säljer i tvåpack!

För ett tag sedan körde jag ett träningspass med en kompis där ett av mina syften var att ge henne lite mer pulshöjning än ett normalt styrketräningspass. Därför satte jag en planering där jag parade ihop två övningar i ett block där den ena var styrkebaserad och den andra en pulshöjare och så körde vi på. Eftersom både styrkeövningen och pulshöjningsövningen jobbas i 40 sekunder blir det en totalt längre belastning och pulsen kommer skjuta i höjden.

Hemmaträningspass med minibands och kroppsvikt, styrka och kondition:

Jag satte alltså samman två övningar till ett par, övning 1 och övning 2. Dessa utförs sedan enligt nedan:

  • Övning 1: 40 sekunder styrka – 15 sekunder vila (byta övning till 2)
  • Övning 2: 40 sekunder pulshöjning – 15 sekunder vila (byta övning till 1)
  • Övning 1: 40 sekunder styrka – 15 sekunder vila (byta övning till 2)
  • Övning 2: 40 sekunder pulshöjning – 15 sekunder vila
  • Övning 1: 40 sekunder styrka – 15 sekunder vila (byta övning till 2)
  • Övning 2: 40 sekunder pulshöjning – 15 sekunder vila
  • Stopp för ny övningsduo! Du jobbar alltså klart övningsduon tre varv innan du byter övingspar. Det blir mindre att ha i huvudet och lättare att hitta rätt in i varje övning från start.

ÖVNINGSDUO 1:

Styrka: Knädrag uppåt mot miniband Pulshöjning: Löpning mellan koner, ca 20 meter, är du inomhus – byt ut mot exempelvis grodhopp.

ÖVNINGSDUO 2:

Styrka: Musslan med miniband. Pulshöjning: Mountainclimber

ÖVNINGSDUO 3:

Styrka: Armhävningar.  Pulshöjning:Detta benböj med varannan hand touch ner i marken mellan benen följt av ett upphopp med minibands. Svettigt!

ÖVNINGSDUO 4:

Styrka:  rodd med miniband Pulshöjning: Utfallshopp

Saknar du minibands kan du stödja mig och min verksamhet genom att handla hem ett par, jag säljer dem i tvåpack för 220 kr ink moms och frakt, där det ena har lättare motstånd och det andra tyngre. Använd dem tillsammans och de bildar tufft motstånd! De är av superkvalitet och jag är SÅ nöjd med dem.

Ta mig till shopen – jag vill köpa minibands!

 

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!