Välkommen till din nya favoritblogg!

Coreövning: masken

Det finns en härlig coreövning som kallas masken. Den är lätt att utföra rent tekniskt (alla kan!) men tar fint och engagerar stora delar av kroppen fast det mest är en coreövning. Kul. Nu gör vi masken!

Stå med raka ben och fäll fram och ner överkroppen och placera fingertopparna i underlaget. Börja ”vandra” framåt med händerna, låt fötterna stå kvar. coreövning

coreövning-2
Vandra på, målmedvetet i rask takt och med aktiverad core.

coreövning-3

coreövning-5

coreövning-6

Vandra lite till framåt, vänd tillbaka innan du tappar formen och gå på exakt samma sätt tillbaka till startläget. När du är tillbaka i startpositionen har du gjort en hel repetition!

coreövning

Och vet ni, ibland avslutas masken med ett magplask och det är helt okej. En bra coreövning är en coreövning som kan avslutas i gapskratt eller bara i ett nöjt viloläge. coreövning-7

Det här är en övning som kan genomföras exakt vartsomhelst och som passar särskilt bra om du exempelvis tränar helt utan redskap, på ett hotellrum eller liknande och som också är en fin avslutning på ett löppass. Att vandra neråt och uppåt ett par gånger ger fin dynamisk stretch i baksidan samtidigt som det likt jag berättat är en coreövning som gör nytta till starkare löparkropp.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!