Välkommen till din nya favoritblogg!

Mina skidkläder från Bergans säsong 19-20

Annonssamarbete- Min utepartner som hjälper mig ge dig tips & uteberättelser!

Mina skidkläder från bergans of norway

Den här skidsäsongen åker jag skidor i två/tre olika uppsättningar skidläder från Bergans, som jag ju arbetar som ambassadör för. Skidkläder fårn innevarande säsong och förra året som jag också kan kombinera! Idag vill jag berätta mer om dem och vad jag gillar med respektive plagg eftersom jag får många frågor i direktmeddelanden på instagram om mina skidkläder!

Stranda insulated hybrid women’s anorak: 

Förra säsongens nyhet ligger mig fortfarande varmt om hjärtat där jag framförallt är förtjust i jackans utformning och lagom vaddering (primaloft) samt att den är vind och vattentät. Det är en isolerad skidjacka med hög krage, ventilationsdragkedjor under armar och öppning i sidan. Ficka för liftkort på vänster arm och klassisk anoracksficka fram. Den här jackan har jag på mig i de flesta väder med några minusgrader till kallare. Ibland enbart underställ under och om kallare väder, ytterligare lager med ull. Jag är ganska frusen av mig. Jag har jackan i storlek S. Den följer mina rörelser perfekt, har bra huva och är komplett till både funktion och design! Stranda finns också i byxa.

Bergans Strandaserie är deras mest hållbara skidkollektion. Tyget i Strandaplaggen är tillverkat av tråd spunnet av återvunnet material och infärgat genom den unika Spindye®-processen där både mängden vatten och kemikalier som används är markant reducerad. Det gör att mindre energi går åt vid produktionen och man får slutprodukter som därmed gör mindre ekologiska fotavtryck. Ett bra miljöval!

Hafslo insulated lady pant – min favoritskidbyxa alla kategorier

Jag har tidigare haft byxan i denna modell och saknat den, därför är jag väldigt glad att jag återigen har den som skidbyxa. Den sitter löst och ledigt och har hela tre dragkedjeförsedda fickor och en med kardborre. Perfekt för allt jag har med när jag åker skidor i pist men inte vill ha ryggsäck (mobiltelefon, russinpaket, värmepack för kalla barnhänder etc). Utöver alla bra fickor har byxorna långa ventilationsdragkedjor om man blir varm och självklart kan de kopplas till en jacka med snökjolsdragkedja. Hafslo insulated lady pant passar väldigt bra ihop med Bergans skidjacka som heter Myrkdalen även om jag nu kombinerar den med Stranda eller Slingsby skaljacka. Jag har byxorna i storlek M och upplever att de är skapta för att hänga lite på höften, något jag gillar. De är reglerbara i midjan genom en smart kardborrelösning som Bergans jobbar med även på shorts och vandringsbyxor.

+20 000 vattenpelare, foder som håller dig varm och god andningsförmåga plus så snygga på. Fullträff!

Skidåkning i Hafslo pant och skaljackan Slingsby!

Stranda Anorak ihop med Hafslo pant, ryggsäcken är gjord speciellt för skidåkning och heter Slingsby Womens 32 L

Slingsby womens 3 l jacket – skaljacka för all sorts utevistelse

Min skaljacka heter som rubriken och är en jacka som passar till det mesta. Jackan är smidig och tunn men en riktig tuffing mot väder och vind. När jag åker skidor med skaljackan som yttersta lager gör jag det oftast med en dunjacka i samma serie under: Slingsby Women’s light down jacket with hood.

Skaljackan saknar liftkortsficka på ärmen, men har liten tight meschficka inuti den vänstra fickan som passar perfekt för liftkort och betalkort. Hög krage, bra reglerbar huva, reglerbara ärmslut som lätt går över skidhandskar och fantastiskt fin rörlighet genom stretch i materialet gör skaljackan till en riktigt bra skidjacka som jag gärna har när jag turar eller om vädret är grinigt med snöfall/regn eller hård blåst. Ventilationsdragkedjor under armarna och dubbla fickor fram, även plats för lavinsändare.

+20 000 vattenpelare, lättpackad, följsam, bra fickor och förlängt ryggparti. Den här skaljackan kan jag ha på berget oavsett årstid. Hållbart och bra!

Slingsby-serien är Bergans serie för äventyr och vistelser på berg, året om. Jag har också skalbyxor i serien som jag frekvent använder. Jag är frusen dock och väljer gärna isolerade skidbyxor av den anledningen om jag inte ska tura!

Säsongens första åk i skaljackan, här hade jag ett par softshellbyxor istället för fodrade byxor eftersom vädret var plusgrader.

ryggsack skidakning dam

Med dessa att variera med har jag det otroligt lyxigt, det vet jag, men jag använder dem också hårt och frekvent. Att ha rätt kläder för rätt väder gör varje skiddag bättre!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!